Brunede kartofler
De sukkerglaserede kartofler kan få sveden frem på panden hos selv den mest erfarne husmoder. Men et julebord uden er utænkeligt. Følg vores kokkes nemme guide og få succes!
Ingredienser
- 750 g små kartofler
- 125 g sukker
- ½ dl vand
- 25 g Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i saltet vand med skrællen på i ca. 10 minutter til de er næsten møre og pil dem. Dette kan evt. gøres dagen før.
Step 2
Tænd godt op for en tykbundet pande. Panden skal have en størrelse, så kartofler kan ligge i ét lag.
Step 3
Hæld sukker på panden. Rør ikke i sukkeret, før det er helt smeltet. Hav toldmodighed. (Sving evt. panden let, hvis karamellen bliver meget brun i bunden af panden)
Step 4
Tilsæt smør, når sukkeret er helt opløst og karamelliseret til en mørkgylden farve. Sving panden rundt, til smørret er smeltet ind i karamellen.
Step 5
Hæld straks kartoflerne på panden. Hæld vand ved og lad det bruse op. Lad derefter panden stå i 4-5 min. før du vender kartoflerne rundt i karamellen.
Step 6
Kog karamellen ind. Det tager ca. 15 min. Vend kartoflerne forsigtigt undervejs.
Step 7
Sluk for panden, når karamellen er blevet tyk og kartoflerne glaserede hele vejen rundt.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...