31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Braiseret kanin
Kanin er ikke altid førstevalget herhjemme, når det kommer til valg af kød, men det er faktisk en skam. Kanin er nemlig et smagfuldt dyr – se bare i Frankrig, Italien og Tyskland, hvor kanin er en yndet og populær spise. Kødet er fint og magert, så det egner sig særligt godt til at blive tilberedt med væske, eksempelvis i vinterens braiser-retter. I denne opskrift braiserer vi kaninen efter provencalsk forbillede med bl.a. hvidvin, sorte oliven, rosmarin og kapers.
Ingredienser
- 4 stk kaninlår
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 2½ dl hønsefond
- 8 stk tomater
- 100 g sorte oliven
- 2 stilke timian
- 2 stilke rosmarin
- 1 spsk kapers
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Høvlet parmesan
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- Lidt grønne urter , f.eks. kørvel eller bredbladet persille
Sådan gør du
Step 1
Vend kaninlårene i hvedemel og steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde. Tag lårene op og læg dem til side.
Step 2
Skær skalotteløgene i tynde skiver. Kom skalotteløg og hvidløg i gryden og sautér til de bliver blanke. Kom vinen på og kog den næsten væk og tilsæt så hønsefonden. Lad fonden koge lidt ind.
Step 3
Skold tomaterne et kort øjeblik i kogende vand, fjern skind og kerner og hak tomatkødet groft. Fjern stenene fra olivenerne og hak dem groft.
Step 4
Kom tomater, oliven, krydderurter og kapers i den indkogte fond. Lad saucen koge i et par minutter, inden du smager den til med salt og peber. Kom lårene tilbage i gryden, sæt låget på og skru ned for blusset og lad retten simre færdig i ca. 45-60 minutter.
Step 5
Servér kaninen med godt brød eller evt. kartoffelmos.
Tip
Kanin kan købes i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod – forudbestil gerne hvis du i forvejen ved, hvornår du skal bruge kødet.
Tip
Parmigiano Reggiano kan købes i vores gourmetsupermarkede på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...