Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

BELGISKE VAFLER MED RÅCREME OG STEGTE ÆBLER

CA. 20 STK.

INGREDIENSER

VAFLER

5 dl sødmælk
250 g smør
25 g gær
1 vaniljestang
2 spsk sukker
4 æg
500 g hvedemel
1⁄2 tsk stødt kardemomme
skal af 1 økologisk citron
1 drys salt
lidt smeltet smør til
pensling af vaffeljernet

STEGTE ÆBLER

4-5 æbler
2 spsk smør
1 spsk sukker
1⁄2 dl calvados
lidt hakket rosmarin

RÅCREME

1⁄2 vaniljestang
1 1⁄2 spsk sukker
2 pasteuriserede æggeblommer
1⁄2 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU:

VAFLER: Lun mælken i en kasserolle, smelt smørret heri og opløs gæren. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv eller ske. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven eller bagsiden af skeen, så kornene fordeler sig i sukkeret. Gem lidt af sukkeret til at piske hviderne stive med.

Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive med lidt sukker. Kom mel, vaniljesukker, kardemomme, citronskal og salt i en røreskål og bland det godt. Tilsæt æggeblommer og kør dejen helt glat på en røremaskine sammen med mælkeblandingen. Fold så de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen med en dejskraber.

Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve på køkkenbordet til dobbelt størrelse. Varm vaffeljernet op og pensl fladerne med lidt smeltet smør. Bag vaflerne, til de er gyldne og sprøde.

STEGTE ÆBLER: Vask æblerne og udstik ca. 20 æblekugler med et parisiennejern, alternativt kan du skære æblerne i både. Kom smørret på en stegepande og lad det bruse op, tilsæt sukker og lad det langsomt smelte til en lys karamel.

Hæld calvados på og lad det koge en smule ind, inden æbler og rosmarin tilsættes. Lad æblerne blive gennemvarme og glaserede.

RÅCREME: Skrab kornene ud af den halve vaniljestang med en kniv eller ske. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven eller bagsiden af skeen, så kornene fordeler sig i sukkeret. Pisk æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt. Pisk derefter fløden i en anden skål og vend til sidst cremen forsigtig sammen.