1/1/1970 |
Belgiske vafler
Med råcreme og stegte æbler. Vafler er et godt alternativ til eksempelvis pandekager, og deres sprøde og luftige konsistens kan bringe smilet frem på selv de mest morgensure. De belgiske vafler adskiller sig fra andre vafler ved, at de er lavet på en gærdej, der sammen med æggehviderne, får dem til at sufflere. Sørg for at spise dem friskbagte og lune.
Ingredienser
- Vafler
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 250 g Løgismose smør
- 25 g gær
- 1 stk vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 4 stk æg
- 500 g Løgismose hvedemel
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 stk citron skal herfra
- 1 drys salt
- Lidt smeltet Løgismose smør til pensling af vaffeljernet
- Stegte æbler
- 4 stk æbler
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk sukker
- ½ dl calvados
- Lidt hakket rosmarin
- Råcreme
- ½ stk vaniljestang
- 1½ spsk sukker
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 2½ dl Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Vafler
Step 1. Lun mælken i en kasserolle, smelt smørret heri og opløs gæren. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv eller ske. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven eller bagsiden af skeen, så kornene fordeler sig i sukkeret. Gem lidt af sukkeret til at piske hviderne stive med. Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive med lidt sukker. Kom mel, vaniljesukker, kardemomme, citronskal og salt i en røreskål og bland det godt. Tilsæt æggeblommer og kør dejen helt glat på en røremaskine sammen med mælkeblandingen. Fold så de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Step 2. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve på køkkenbordet til dobbelt størrelse. Varm vaffeljernet op og pensl fladerne med lidt smeltet smør. Bag vaflerne, til de er gyldne og sprøde.
Stegte æbler
Step 1. Vask æblerne og udstik ca. 20 æblekugler med et parisiennejern, alternativt kan du skære æblerne i både. Kom smørret på en stegepande og lad det bruse op, tilsæt sukker og lad det langsomt smelte til en lys karamel.
Step 2. Hæld calvados på og lad det koge en smule ind, inden æbler og rosmarin tilsættes. Lad æblerne blive gennemvarme og glaserede.
Råcreme
Step 1. Skrab kornene ud af den halve vaniljestang med en kniv eller ske. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven eller bagsiden af skeen, så kornene fordeler sig i sukkeret. Pisk æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt. Pisk derefter fløden i en anden skål og vend til sidst cremen forsigtig sammen.
Tip
Du kan også "go green" med vores vafler af plantefars – perfekte som snack med dip til en kold øl – eller holde fyraften med salte vafler med parmaskinke til et glas bobler.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...