Belgiske vafler
Med råcreme og stegte æbler. Vafler er et godt alternativ til eksempelvis pandekager, og deres sprøde og luftige konsistens kan bringe smilet frem på selv de mest morgensure. De belgiske vafler adskiller sig fra andre vafler ved, at de er lavet på en gærdej, der sammen med æggehviderne, får dem til at sufflere. Sørg for at spise dem friskbagte og lune.
Ingredienser
- Vafler
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 250 g Løgismose smør
- 25 g gær
- 1 stk vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 4 stk æg
- 500 g Løgismose hvedemel
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 stk citron skal herfra
- 1 drys salt
- Lidt smeltet Løgismose smør til pensling af vaffeljernet
- Stegte æbler
- 4 stk æbler
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk sukker
- ½ dl calvados
- Lidt hakket rosmarin
- Råcreme
- ½ stk vaniljestang
- 1½ spsk sukker
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 2½ dl Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Vafler
Step 1. Lun mælken i en kasserolle, smelt smørret heri og opløs gæren. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv eller ske. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven eller bagsiden af skeen, så kornene fordeler sig i sukkeret. Gem lidt af sukkeret til at piske hviderne stive med. Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive med lidt sukker. Kom mel, vaniljesukker, kardemomme, citronskal og salt i en røreskål og bland det godt. Tilsæt æggeblommer og kør dejen helt glat på en røremaskine sammen med mælkeblandingen. Fold så de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Step 2. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve på køkkenbordet til dobbelt størrelse. Varm vaffeljernet op og pensl fladerne med lidt smeltet smør. Bag vaflerne, til de er gyldne og sprøde.
Stegte æbler
Step 1. Vask æblerne og udstik ca. 20 æblekugler med et parisiennejern, alternativt kan du skære æblerne i både. Kom smørret på en stegepande og lad det bruse op, tilsæt sukker og lad det langsomt smelte til en lys karamel.
Step 2. Hæld calvados på og lad det koge en smule ind, inden æbler og rosmarin tilsættes. Lad æblerne blive gennemvarme og glaserede.
Råcreme
Step 1. Skrab kornene ud af den halve vaniljestang med en kniv eller ske. Gnid vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven eller bagsiden af skeen, så kornene fordeler sig i sukkeret. Pisk æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt. Pisk derefter fløden i en anden skål og vend til sidst cremen forsigtig sammen.
Tip
Du kan også "go green" med vores vafler af plantefars – perfekte som snack med dip til en kold øl – eller holde fyraften med salte vafler med parmaskinke til et glas bobler.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...