And orientale
Med glaserede julesalat og kompot af jordskokker
Ingredienser
- Andebryster
- 4 stk andebryster
- 1 tsk honning
- 2 dl soja
- 2 fed fintsnittet ingefær
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Jordskokkekompot
- 500 g jordskokker
- 50 g Løgismose smør
- 4 kviste timian
- 1 dl ristet sesamolie
- 1 dl olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- Salt og friskkværnet peber
- Julesalat
- 4 stk julesalat
- 20 g Løgismose smør
- 2 stk mandariner
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Andebryster
Step 1. Befri andebrysterne for sener og rids skindet. Mariner brysterne på kødsiden i honning, soja, hvidløg og ingefær i ca. 3 timer og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr skindsiden med salt og peber og læg brysterne med skindsiden nedad på en kold pande smurt med lidt olie. Steg andebrysterne ved middel varme, til skindet er sprødt og gyldent. Vend brysterne og steg dem færdige. Lad dem hvile i min. 5 minutter.
Jordskokkekompot
Step 1. Vask jordskokkerne grundigt, skrub dem med en grov børste og skær dem i halve. Bag dem i ovnen på bagepapir med smør, timian, salt og peber ved ca. 180 grader i ca. 45 minutter, til jordskokkerne er møre. Fjern timiankvistene og blend jordskokkerne, mens de stadigvæk er varme. Fortsæt med at blende og tilsæt sesamolie, olivenolie og sherryvineddike. Smag til sidst til med salt og peber.
Julesalat
Step 1. Kog julesalaterne i et par minutter i letsaltet vand, til de er møre. Husk, at de stadig skal have lidt bid. Tag julesalaterne op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Halver dem på den lange led og steg skærefladen gylden på panden i lidt smør. Tilsæt mandarinsaften og lad den koge ind til det halve. Krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra smør for at runde saucen af. Glaser julesalaten ved at hælde 1 spsk af saucen over salaten, så den bliver blank og fin inden servering.
Step 2. Anret skiver af andebryst og de halve julesalat på tallerkner og server kompotten i en skål ved siden af.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...