Andre spændende produkter
13 rue du Pont, Mareuil-sur-Ay, CS 60002, 51160 Ay-Champagne
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Dette er den yderst seriøse og gnistrende rene Marc de Champagne destilleret på druekvaset fra Philipponnat's berømte muromkransede mark Clos de Goisses. Den fremstilles udenfor Bassano del Grappa i Norditalien hos Gianni Capovilla, som siden starten i 1974 har etableret sig som en af de største personligheder og den måske mest seriøse destillatører ikke bare i Italien, men i hele Europa.
Hvert år sender han sine egne folk op til Philipponnat (og Billicard som han også samarbejder med) for at udvælge den bedste pomace og som om det ikke var nok påtager han sig også ansvaret for den 1.000 km. lange tur østpå for at sikre, at kvaliteten i pomacen ikke forringes.
Selve destilleringen gør Gianni Capovilla ikke noget større nummer ud af. Det foregår "helt klassisk i en simpel kobberkedel", som Gianni ynder at sige. Men når den færdige eau-de-vie efter nogle måneders hvile i rustfrit stål bliver skåret ned til 43% er resultatet en Marc med en forunderlig præcision og en på en gang mild og stringent frugt som det er svært at matche uanset om vi taler om Grappa, Orujo, Törkölypálinka eller Zivania.
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Producent | Champagne Philipponnat |
Vinmager | Charles Philipponnat |
Druer | Chardonnay |
Pinot Noir | |
Nettoindhold | 0,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 43,0 % |
Lagring | Ingen. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes, men bliver ikke bedre. |
Varenr.: | 128584 |
Champagnehuset Philipponnat ligger i Mareuil-sur-Ay og husets 17 hektar egne marker i selv samme samt Ay og Avenay er alle klassificeret som Premier Cru og Grand Cru.
Philipponnat ledes i dag af Charles Philipponnat, der i 1997 solgte huset for at skabe den nødvendige kapital, der skulle til, for at bringe kvaliteten videre. Han blev dog ved roret, og den enormt karismatiske herre er ovenud lykkelig for det løft blandt andet stærkt forbedrede kælderfaciliteter har givet.
Husets arbejder for tiden enormt progressivt, og vi ser flere spændende tiltag i sortimentet, hvor der tydeligvis søges ind til kernekompetencen, som er Pinot Noir vinene fra de smukt eksponerede parceller med denne drue.
Juvelen hos Philipponnat er imidlertid Clos des Goisses som indtil Krug lancerede Clos des Mesnil i 1979, var den eneste enkeltmarks vin i Champagne. Lige siden den blev lanceret første gang i 1935 har den uden udfordrere været den eneste terroir drevne Champagne og det eneste bevis på at mægtig Champagne kan skabes på ét sted frem for at blande al den frugt man kunne få fat i, sådan som det har været gjort i århundreder i regionen.
Den respekterede amerikanske Champagneskribent Peter Liem kalder Clos des Goisses "helt uden tvivl den bedste vinmark i hele Champagne.", og den britiske British Champagneekspert Tom Stevenson er i synk, når han skriver at "der ikke kan herske nogen tvivl om, at Clos des Goisses kan prale af de mest distinkte mikroklima og mest udtryksfulde naturlige terroir i Champagne”.
Hemmeligheden er én ubrudt muromkranset sydvendt vinmark på 5,5 ha., der skråner 30-45 grader direkte ned mod Marne-floden. Gois eller Goisse betyder en meget stejl bakke og den kalkrige skråning og plateauet ovenfor er det varmeste sted i Champagne.
William Kelleys første besøg hos Charles Philipponnat i april 2019. Foto: The Wine Advocate
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.