Christophe Perrot-Minot startede med en enkelt parcel i den sydlige ende af Les Charmes helt oppe ved Route des Grands Crus lige overfor den parcel, som leverer broderparten af frugten til Armand Rousseaus ikoniske Clos de Bèze, og i dag er der så kommet yderligere en parcel til i den nordlige ende af marken, så Perrot-Minot disponerer over 0,84 ha. af de 28,4 ha. Les Charmes strækker sig over.
Christophe Perrot-Minot og hans team har et eminent greb om damage kontrol og forebyggende arbejde ude blandt vinstokkene og det er i den grad kommet dem til gode i det vi godt nu tør kalde de 4 vanskelige år i Bourgogne. Uanset hvad moder jord har fundet på at byde ind med i 2011, 2012, 2013 og 2014 er udfordringerne blevet tacklet, og set her lidt på bagkant ved vi, at Domaine Perrot-Minot har leveret en kollektion, som i alle 4 år har været blandt de ypperste på hele Côte de Nuits.
Christophe Perrot-Minot kalder 2014 for en årgang ”der syntes værre at gennemleve, end den viste sig at være.”, og, forklarer at han, i modsætning til de 3 foregående år, havde han beholdt 7 til 9 drueklaser på vinstokkene og derfor havde frugt nok til at producere helt op til det appellationsreglerne tillader også selvom den frygtede ”drosophila suzukii” flue havde stjålet 10-15% i Gevrey-Chambertin.
Der blev høstet i perioden fra den 10. september og frem til den 22. september og foran kælderen fulgte den sædvanlige omhyggelige triage ved det 10 meter lange sorteringsbord for at eliminere beskadigede og umodne druer. De fleste stilke er fjernet, men en mindre del har fået lov til at beholde det lille saftige stykke mellem hovedstilken og druen. Druerne knuses herefter ganske let, hvorefter der udføres en såkaldt kold maceration ved 12-14 grader i op til en uge inden temperaturen hæves og den egentlige gæring sætter ind og forvandler mosten til vin uden brug af fremmede gærstammer.
Herefter får vinen lov til at sætte sig inden den hældes på fade fra Allier hvoraf 25% var nye og som alle altid er købt hos Remond i Ladoix-Serrigny. Her er vinen modnet i 16 måneder indtil der før aftapningen sker der en omrøring i fadene for så at sige fedte vinen ind i sit eget bundfald inden den sammenstikkes og tappes med kvalitetspropper uden klaring eller filtrering. Endelig forsynes hver enkelt flaske med en "logstrip" i forbindelse med etiketteringen hvilket gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)