Champagne Pierre Moncuit blev etableret i 1889 af Pierre Moncuit og hans kone Odile Moncuit-Delos.
Nicole Moncuit overtog i 1977 vindyrkning og kælderarbejde, og hendes bror Yves tager sig af det forretningsmæssige. Næste generation er repræsenteret ved Nicoles datter Valérie Charpentier, og hun er vældig engageret i huset og produktionen.
Moncuit familien ejer i alt 15 hektar vinmarker i selve Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger fordelt på mere end 20 forskellige parceller, inklusive dele af nogle af de bedste og mest veleksponerede marker blandt andet den berømte skråning ”Les Chétillons”. Dertil kommmer 5 hektar længere sydpå i distriktet Sézanne, hvor jordbunden indeholder mere ler og sand.
De to terroirs blandes aldrig. De enkelte parceller gærer separat i termoregulerede rustfrie ståltanke i husets nye kælder som blev indviet 2007. Som noget ganske særligt produceres alle vinene fra én årgang uden brug af reserve vine for ”at fastholde typicitet og terroir”, som Nicole Moncuit siger.
Alle vinene gennemgår den malolaktiske gæring, hvor det typisk høje indhold af æblesyre i druerne fra Le Mesnil omdannes til mælkesyre, hvilket gør dem noget mere cremede og hurtigere tilgængelige.