Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
11 Rue Persault Maheu, 51190 Le Mesnil sur Oger
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Nicole Moncuit ejer nogle parceller i Sezanne, som leverer materiale til hendes åbningsnummer, Cuvée Hugues de Coulmet.
Vinen er lavet udelukkende på Chardonnay og lagres ca 20 måneder inden degorgement. Markernes sydlige beliggenhed er med til at give denne champagne sit milde og indtagende væsen
Årgang | NV |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Côte des Blancs |
Producent | Champagne Pierre Moncuit |
Vinmager | Nicole Moncuit & Valérie Charpentier |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 1,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 60000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
PH-værdi | 3,11 |
Syreindhold | 7,05 g/l |
Svovlindhold | 5 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 20 måneder på flaske. |
Forventet holdbarhed | 3-4 år efter degorgement. |
Serveringstemperatur | 10 - 10 °C |
Varenr.: | 130468 |
Champagne Pierre Moncuit blev etableret i 1889 af Pierre Moncuit og hans kone Odile Moncuit-Delos.
Nicole Moncuit overtog i 1977 vindyrkning og kælderarbejde, og hendes bror Yves tager sig af det forretningsmæssige. Næste generation er repræsenteret ved Nicoles datter Valérie Charpentier, og hun er vældig engageret i huset og produktionen.
Moncuit familien ejer i alt 15 hektar vinmarker i selve Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger fordelt på mere end 20 forskellige parceller, inklusive dele af nogle af de bedste og mest veleksponerede marker blandt andet den berømte skråning ”Les Chétillons”. Dertil kommmer 5 hektar længere sydpå i distriktet Sézanne, hvor jordbunden indeholder mere ler og sand.
De to terroirs blandes aldrig. De enkelte parceller gærer separat i termoregulerede rustfrie ståltanke i husets nye kælder som blev indviet 2007. Som noget ganske særligt produceres alle vinene fra én årgang uden brug af reserve vine for ”at fastholde typicitet og terroir”, som Nicole Moncuit siger.
Alle vinene gennemgår den malolaktiske gæring, hvor det typisk høje indhold af æblesyre i druerne fra Le Mesnil omdannes til mælkesyre, hvilket gør dem noget mere cremede og hurtigere tilgængelige.
200 % Girl-power: Valérie Charpentier & Nicole Moncuit
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring