Denne 2007'er, der er den 12. udgave af Barbaresco Gallina Vürsù og den er inde i en vidunderlig drikkeperiode, samtidigt med at den givet vil forblive generøs i endnu et årti. Mindst!
Dermed er dette endnu et smukt eksempel på det, vi godt tør kalde en af spidskompetencerne hos La Spinetta: At skabe vine, der imponerer og vækker umiddelbar begejstring, straks de frigives til salg, og så samtidig på forunderlig vis også besidder evnen til at belønne dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner, som flaskemodningen bidrager med.
Spinetta's vine er blevet kaldt "for moderne" og "for fadrige", men når vinene får lov til at modne falder paraderne hos alle sande vinelskere, og man kan ikke andet end acceptere og respektere Giorgio Rivetti når han siger: "Jeg er en modernist, men det betyder ikke, at jeg ikke også er en traditionalist".
Druerne kommer fra 5 hektar på den bølgende syd-sydvestvendte Gallina mark, der ligger på begge sider af den lille Via Gallina, som er den lille alternative forbindelsesvej mellem Barbaresco og Neive. Der er tale om en af de fine "crus", der er medtaget på den officielle "Le Menzioni del Comune di Barbaresco.", og her har Rivetti-brødrene lige siden de købte sig ind på skråningen i 1995 arbejdet efter bæredygtige principper uden brug at herbicider, pesticider, og sågar også uden brug af traktorer og andet tungt materiel som kan komprimere jorden.
Frugten høstes manuelt og der sorteres såvel i vinmarken som i vinkælderen hvorefter alle stilke fjernes inden druerne gærer til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen er modnet 20 måneder udelukkende i nye franske fade og efterfølgende sammenstukket i rustfrit stål. Her har vinen fået lov til at sætte i 3 måneder inden den er tappet uden klaring eller filtrering og til sidst modnet yderligere 12 måneder i flasken inden frigivelsen.
Barbaresco Vigneto Gallina is focused and nicely articulated. This is a rather firm, nuanced Gallina from La Spinetta with gorgeous length, tons of detail and fabulous overall balance. It is at once more concentrated and also deeper than the Bordini, so another few years in bottle seem a prerequisite. The Gallina is the most improved wine the estate's lineup. The 2007 is quite possibly the most polished, elegant Gallina I have ever tasted here. Antonio Galloni - Oktober 2010.