Dette er en af Pinot Noirvinene fra vingården, som tager sit navn fra den såkaldte Cardwell Hill, der ligger på den lidt køligere vestlige side af Willamette dalen, hvor frugten typisk kommer med et lidt lavere sukkerindhold og et marginalt højere syreindhold end i den øvrige del af Willamette.
Der er tale om vinstokke plantet i 1980'erne og igen efter 2002, hvor Dan og Nancy Chapel købte ejendommen og efter omfattende ny tilplantninger begyndte at forfølge drømmen om at producere Pinot Noir vine, som skulle tælles med blandt Oregons bedste.
Det blev tidligt et projekt, som også kom til at handle om miljø og bæredygtighed, og det førte til et samarbejde med Salmon Safe og LIVE (Low Impact Viticulture and Enology), som rådgiver om og overvåger produktionen, og fra et miljømæssigt perspektiv er der nærmest tale om en mønstervingård. Det handler således ikke blot om at reducere/undlade brugen af herbicider og pesticider, men også om at gøre en god figur i det samlede CO2 regnskab. Vingården er således indrettet i 3 plan og forsynet med store vinduespartier, hvilket muliggør brug tyngdekraften og arbejde uden kunstigt lys, og da der ikke er installeret køleanlæg i den nederste kælder, hvor vinene fadlagres, lykkes det for Dan og Nancy at forvandle druerne til vin med et imponerende lavt energiforbrug.
Her er der tale om frugt fra en manuel høst under høj oktober sol ovenpå en vækstsæson, som Dan og Nancy kalder ”outstanding”, og de taler ligefrem om ”gorgeous, ripe berries”, som nød godt af omkring 10 ekstra ”hænge” dage på vinstokkene takket være kølige dage og nætter fra midten af september og frem. Frugten kommer fra Pinot Noir-klonerne Wadenswil, Pommard, Dijon 115 og Dijon 777, og på grund af det gavmilde vejrlig var det næsten ikke nødvendigt at soignere frugten, før den i form af 80% hele drueklaser og 20% afstilkede og let knuste druer fik lov til at falde ned i de rustfri ståltanke, hvor aromaerne udviklede sig i et par døgn inden den alkoholiske gæring fik lov til at sætte ind. Herefter blev den frit løbende vin og presvinen ledt ned i den nederste kælder, hvor den blev fyldt på en blanding af nye og brugte fade fra franske Seguin Moreau's Cooperage i Napa. Efter en enkelt om stikning i februar blev der smagt på vinene i de enkelte fade i juli og august 2018 og her blev der sat kryds på 65 fade (Barrel Select) som fik lov til at fortsætte modningen i yderlige et år hvorefter den endelige cuvée blev sammenstukket og efter bundfældning tappet på flaske uden klaring eller filtrering de sidste dage i juli 2019.
Dejlige noter af kirsch, kirsebær, søde jordbær og hindbær som finder fint sammen med sødmefulde krydrede noter fra fadene i form af vanilje, karamel og kanel. Mellemfyldig, saftig og aromatisk og takket være en fin syre også med tilstrækkelig kant til, at det aldrig bliver for marmeladeagtigt. Tværtimod rækker man gerne glasset frem for at forlænge nydelsen.