Charmerende Pinot Noir med både frugt og substans fra Walker Bay og endnu et bevis på, at Creation Wine er et af de mest lovende vinhuse ud i disciplinen Bourgogne look-a-likes i den hastigt opblomstrende sydafrikanske vinindustri.
Vinen er skabt på frugten fra 15-18 år gamle vinstokke hvis rødder nu er så dybt forankrede, at de begynder at transportere mere af den der mystiske mineralitet op i druerne. Det betyder, at der er en dybde og kompleksitet på vej frem i vinen, som bliver ekstra tydelig fordi Jean-Claude Martin og hans assisterende vinmager Michael Malan, der kom til i 2014, de sidste par år er begyndt at spare på fadlagringen og nu også eksperimenterer med omkring 20% hele drueklaser under gæringen.
Der er tale om manuel høst med soignering af frugten allerede i i vinmarken og igen når den ankommer til vingården. Vinen bliver til i rustfrit stål, hvor der tilføres en opformeret gærkultur for at komme sikkert i mål, og den malolaktiske gæring afsluttes inden vinen fyldes på franske fade. Her modner vinen i 10 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
Dyb rubinrød i nuancen og meget aromatisk i næsen hvor en spændstig kurv af røde kirsebær, hindbær og jordbær smelter fint sammen med diskrete strejf af vanilje fra fadlagringen. Blid fylde og strejf af lun muldjord og salvie i munden hvor en smidig kombination af frugt- og garvesyre bringer den helt rigtige fasthed og friskhed og skaber en velafbalanceret vin med en dejlig dvælende eftersmag.
Jean-Claudes bedre halvdel Carolyn Martin går i den grad op i at matche mad og vin, og når hun rejser rundt i verden, får hun berømte kokke til at twiste deres signaturretter. Således har Torsten Vildgaard (tidligere Studio og Noma), Per Hallundbæk (tidligere Falsled Kro) og Mark Lundgaard (Kong Hans Kælder) alle været i køkkenet sammen med vinene fra Creation.
En øjenåbner for dem, der stadig hævder, at Pinot Noir altid bliver marmeladesød og mister sin kompleksitet, når den kultiveres udenfor Bourgogne. Nyd den til de fleste retter med gris, kanin eller fjerkræ.