Bare 20 minutters kørsel fra Hermanus i den inderste del af Walker Bay hvor hvalerne svømmer næsten helt ind under klipperne ligger Hemel-en-Aarde, der på bare 20 år har udviklet sig fra at være ingenting til at være et af verdens brændpunkter når det kommer til druen Pinot Noir og Bourgogne look-a-likes.
En af pionererne er Jean-Claude Martin, som vi har været så heldige at få lov til at følge næsten lige fra starten, og efterhånden som vinstokkene har fået nogle flere år på bagen, er han begyndt at levere på et niveau, som er rent ud imponerende. I starten var der bare en enkelt Pinot Noir, men allerede da vinstokkene var 10 år gamle begyndte Jean-Claude at sætte kryds på de bedste fade og på frugten fra 2014 fik vi den første årgang af denne Pinot Noir Reserve klædt i sort.
Dette er således den 6. udgave af vinen, og nu er der tale om druerne fra et par små parceller tilplantet i 2003 og 2006, som har vist sig at levere lidt mere intens frugt end de øvrige. Manuel høst med soignering af frugten allerede i vinmarken og igen, når den ankommer til vingården. Vinen bliver til i rustfrit stål, hvor der tilføres en opformeret gærkultur for at komme sikkert i mål, og den malolaktiske gæring afsluttes inden vinen fyldes på franske fade, hvoraf 40% var nye. Vinen er modnet i 12 måneder med 3 om stikninger under vejs frem mod aftapningen på flaske, der fandt sted de efter en ganske let filtrering en af de sidste dage i marts 2020.
Velstyret fadbehandling, der har tilført finesse og krydderi til druen uden at Pinot Noir druens delikate finesse på noget tidspunkt tabes af syne. Herlig aromatisk med en indbydende duft af modne røde bær, friske krydderurter, pikant peber og tørret abrikos. Derpå er den fyldig og intens, men på ingen måde anmassende i munden. Der er fine noter af hindbær, pikante krydderier og flere lag af tørrede frugter som tilsammen skaber en delikat kompleksitet som rækker ud efter den profil, der har sikret vinene fra de gyldne skråninger i Bourgogne deres verdensberømmelse.
Jean-Claudes bedre halvdel Carolyn Martin går i den grad op i at matche mad og vin, og når hun rejser rundt i verden, får hun berømte kokke til at twiste deres signaturretter. Således har Torsten Vildgaard (tidligere Studio og Noma), Per Hallundbæk (tidligere Falsled Kro) og Mark Lundgaard (Kong Hans Kælder) alle været i køkkenet sammen med vinene fra Creation.