Den schweizisk fødte Jean-Claude Martin, der er den passionerede vinmager hos Creation Wines, er ikke sådan at sætte i bås. I langt højere grad end de fleste andre skaber han vine på gehør og tillader sig at forfølge pludselige indskydelser, og det betyder dels, at han og hans assisterende vinmager Michael Malan, der kom til i 2014, hvert år har en fest, dels at det altid er spændende at smage de nye årgange fra Creation Wines.
Således har denne Chardonnay i flere år været på vej i en mere sprød og mindre fuldfed retning, men i 2017-årgangen svinger pendulet på ny, og vinen er nu for 3. år i streg 100% fadgæret med bâtonage hver anden uge, og de bare 4 måneders fadlagring vi var nede på i 2016 er løftet til hele 10 måneder med anvendelse af 30% nye fade hvorefter vinen er tappet efter en let filtrering i december 2019.
Jean-Claude Martin leger med vores forventninger, men køber vi præmissen om en lidt flere aromaer fra fadene og en mere insisterende volumen må man bare overgive sig. Dette er nu som før noget af det ypperste Chardonnay man kan opleve fra Sydafrika!
Let strågul vin med små glimt af grønt i nuancen, der dufter af friske citrusfrugter, solmodne pærer og hvide ferskner inden et pikante strejf af karamel og vanilje dukker op og sladrer om de ekstra måneder på franske fade. En gnistrende ren, fyldig og generøs vin, hvor krydderierne nu spiller hovedrollen uden friskheden på nogen måde bliver truet.
Serveres af rummelige glas til fisk, skaldyr og lyst kød, som sagtens kan være tilberedt med fyldige saucer. Vinen har både fylden og friskheden til at bære det.