Det var så sent som i 2007 at Jean-Claude og Carolyn Martin frigav deres første vine skabt på frugten fra de vinstokke de havde plantet på bar mark i 2002.
Siden er det gået utroligt stærkt og sammen med pionererne Hamilton Russell og Bouchard Finlayson er det lykkedes dem at forvandle Hemel en Aarde dalen fra nul og niks til det interessante epicenter for Chardonnay og Pinot Noir i Sydafrika. Så interessant, at Martin Prieur fra Domaine Jacques Prieur nu har købt 7 ha. og snart vil tilbyde sine kunder vine fra Walker Bay side om side med husets berømte Bourgognevine.
Art of Creation er den mest intense af Chardonnay vinene fra Jean-Claude Martin. Udvalgte drueklaser presses uden at stilkene fjernes. Herefter følger gæring og modning i 10 måneder i nogle få franske fade (50% nye) med 2-3 omrøringer under vejs frem mod aftapningen, der sker efter en let filtrering.
I debutårgangen 2013 blev der bare produceret 2 fade. Nu er - så vidt vi har fået oplyst - yderligere 4 fade forfremmet til Art of Creation, men de få nummererede flasker er ingenting efter at vinen har fået fast plads på listen over Sydafrikas 100 bedste vine, som offentliggøres i forbindelse med den årlige National Wine Challenge, som den berømte Master of Wine Richard Kershaw arrangerer. Læg dertil at vinen også er strøget til tops på Sommeliers Selection Wine Competition, hvor sydafrikanske sommelier’er tester og vurderer deres lands vine.
Kompleks duft med toner af lime, kvæde og nashi pære samt ristede mandler, crème brûlée, toast og hvid peber. Fyldig, fedmefuld smag med stor rigdom, der sirligt balanceres af elegant frugtsyre. Yderst veleksekveret bud på en Chardonnay fra øverste hylde med nærmest Meursault-agtig mineralitet og dybde. På mange måder grænseoverskridende.
Det er en vin som fungerer smukt sammen med klassiske retter med fisk og skaldyr serveret med rige saucer, men man kan også gå mere enkelt til værks og servere den sammen med ny kogte krabbekløer serveret med dild og en fennikelmajo smagt til med pastis.