Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Cave du Domaine des Aubuisières, 11-15 Rue de la Vallée de Nouy, 37210 Vouvray, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
”Da vi besøgte Fouquet, blev vi modtaget af en alvorlig mand, der førte os ind i noget, der udefra mest mindede om et fransk autoværksted - et sted man kun nødtvungent ville aflevere sin bil. Indenfor var alt dog pænt og ryddeligt. Efter vi ceremonielt og uden smalltalk havde smagt hans utrolige vine, kørte vi op til gårdens smukke vinmarker. Her tøede han op. Han slog smilende ud med armene og forklarede entusiastisk om sit arbejde i marken. Bernard Fouquet er helt klart et udendørsmenneske, men hjemme i kælderen skaber han enestående, ja, jeg tøver ikke med at sige fabelagtige vine”.
Sådan skrev Christian Grønlykke, da han besøgte Bernard Fouquet for første gang i foråret 2007, et par måneder før David Schildknecht (Robert Parkers daværende mand i Loire) også kom forbi og noterede: "For some time now, Berhard Fouquet has been moving the quality of his distinctive, largely stainless steel-rendered Vouvrays into the exalted echelon of Foreau and Huet, which is to say challenging any of the world’s finest practitioners of white wine."
Berhard Fouquet er "Still Going Strong", og hans Le Marigny fra de mest kalkstensholdige parceller hvor græs og ukrudt får lov til at vokse mellem rækkerne for at fastholde biodiversiteten er fortsat en af de ypperste vine i appellationen.
Vinstokkene står på det såkaldte Plan de Jean nær Château Moncontour og høsten er manuel og fremme på vingården sker der en selektion af druerne inden de kommer op i den pneumatisk presse. Herefter får mosten lov til at sætte sig inden gæringen og det sker under kulsyre tryk for at undgå oxidation og for at reducere senere tilsætning svovl. Vinen gærer i rustfrit stål ved 18-20 grader og modner herefter 10 måneder på 400 liters fade (1/3 nye) frem mod aftapningen på flaske.
En fyldig meget mineralsk vin, som trods den ret markante fadlagring kommer med overvældende sprød og fascinerende frugt. Aromaerne fra fadlagringen er sjældent velintegrerede og fra den stenede ferskenrige midte skaber grape og andre modne citrusfrugter en sjælden dybde.
Et spændende alternativ til den flintede fad fri Cuvée de Silex som sagtens kan gemmes 10 år eller mere i en god kælder, selvom den smager herligt lige fra frigivelsen. Herlig sammen med skaldyr, grillet fisk eller nænsomt pocherede fisk med ægte saucer.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Loire |
Distrikt | Vouvray |
Producent | Domaine des Aubuisières |
Vinmager | Bernard Fouquet |
Druer | Chenin Blanc (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,8 % |
Restsukker | 3,0 g/l |
Syreindhold | 5,9 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 10 måneder på 500 liters fade. 1/3 nye. |
Forventet holdbarhed | 10-20 år efter høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 215781 |
I løbet af 00'erne har Berhard Fouquet stille og roligt bevæget sig fra at være ung og lovende til at producere Vouvray vine på absolut topniveau. Han skylder ikke længere forbillederne Foreau og Huet noget som helst, og han præsterer i dag på et niveau, der bringer ham op i denne verdens absolutte superliga af hvidvinsproducenter, der funderer deres virke på druen Chenin Blanc.
Og Christian Grønlykke var da også svært glad da han besøgte Bernard Fouquet første gang i foråret 2007 kort efter vi havde fået den første sending til Danmark:
"Vi blev modtaget af en alvorlig mand, der førte os ind i noget, der udefra mest mindede om et fransk autoværksted - et sted man kun nødtvungent ville aflevere sin bil. Indenfor var alt dog pænt og ryddeligt. Efter vi ceremonielt og uden smalltalk havde smagt hans utrolige vine, kørte vi op til gårdens smukke vinmarker. Her tøede han op. Han slog smilende ud med armene og forklarede entusiastisk om sit arbejde i marken. Bernard Fouquet er helt klart et udendørsmenneske, men hjemme i kælderen skaber han enestående, ja, jeg tøver ikke med at sige fabelagtige vine”.
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig. Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.
Vouvray ligger i distriktet Touraine i Loire dalen på nordsiden af Loire floden. Appellationen anses for at være en flagskib for Chenin Blanc druen, som er den eneste tilladte drue. Jordbunden er domineret af tuffeau, en kalkholdig, porøs stentype som også findes i Saumur længere mod vest. Vinmarksarealet er på ca 2000 ha. Vouvray kan være alt fra mousserende (Vouvray Mousseux) til stille og fra tør til sød (sec, demi-sec, moelleux og doux) og i varme år produceres mere sød vine end tør. De fleste producenter laver dog som regel flere typer indenfor samme år og høster derfor løbende frem til slutningen af november.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring