Bernard Fouquet er stadig en mester, og hvis han havde spillet skak, ville vi have kaldt ham en stormester. Lige siden vi svingede forbi for første gang for 20 år siden, har han leveret med usvigelig sikkerhed og levet op til sit eget mantra om, at der ikke findes dårlige årgange.
Bernard indrømmer gerne, “at hvert eneste år byder på større eller mindre udfordringer, men hvis vinbonden bare er flittig ude i vinmarken og ikke alt for grådig i kælderen, vil det altid være muligt at skabe glædelige vine.”
En herlig filosofi som Bernard gerne ville overlevere til next generation, men sådan skulle det ikke blive. Hans datter Guillemette har skabt sig en meget succesrig karriere som pædiatrisk hæmato-onkolog i Bordeaux, og hans søn Victor har fordybet sig så dybt i jurastudierne, at han heller ikke kommer hjem til gården. Derfor har Bernard tilbudt sin højre hånd og assisterende vinmager Charles Lesaffre at overtage domainet, såfremt det er muligt at trodse de franske arve og beskatningsregulativer..
Denne Vouvray Sec Cuvée de Silex 2020 er således den første, som bærer den unge Charles Lesaffre signatur, og med vinen i glasset er forandringerne ikke eksisterende. Selvom arverækkefølgen ikke er på plads synes Domaine des Aubuisières således i den grad at være i sikre hænder.
Cuvée Silex er skabt på et sammenstik af frugt fra de mest flint og kiselholdige parceller. Høsten er overvejende manuel og fremme på vingården er det obligatorisk med en soignering af klaserne inden de havner i den pneumatisk presse. Efter presningen får mosten lov til at sætte sig under kulsyre tryk (for at undgå oxidation og for at reducere den senere tilsætning svovl) i 3-5 dage hvorefter gæringen i rustfrit stål og cement forløber ved bare 18-20 grader hvorefter vinen modner 8 måneder på bærmen frem mod aftapningen på flaske i april måned.
Som altid en herlig Vouvray som kommer med en lille restsødme som vidunderligt balanceres af flot frisk syre og bagvedliggende mineralitet. Slet ikke er knastør. I stedet bare flot defineret og rigt blomstrende frugt såvel i næsen som i munden, hvor hvide ferskner, kvæder og moden citrus charmerer. Bare blød, cremet, livlig og frisk med en lang og subtil eftersmag, som er svært vanedannende!
Nyd den som aperitif, til fisk og skaldyr med og uden sauce eller sammen med modne gedeoste fra Loire.