Christophe Perrot-Minot har siden han kom til i 1993 haft en fantastisk flair for at finde først leje og siden købe spændende parceller på hele strækningen oppe fra Gevrey-Chambertin og ned forbi Nuits-Saint-Georges, og i dag udgør de efterhånden 18 ha. en unik base for en af de mest spændende porteføljer på hele Côte d'Or som folkene bag La Revue du Vin de France da også har belønnet med de maksimale *** i deres Guide Vert.
Selvom det hovedsagelig er nede i Gevrey-Chambertin at Christophe Perrot-Minot samler på prestigefyldte parceller, ja han betroede os under sit sidste besøg i Danmark, at han drømmer om engang at kunne tilbyde alle kommunens 9 Grand crus, så siger han også ja tak, når andre fine parceller kommer til salg. En af perlerne er de 0,49 ha. med omkring 50 år gamle vinstokke i bunden af 1. Cru marken Les Hauts Beaux Monts, der fornemt ligger nærmest midt mellem Richebourgs, Echézeaux og Clos-Saint-Denis.
Christophe Perrot-Minot tilhører den generation som ikke gør det store nummer ud af det arbejde som er forbundet med at forvandle druerne til vin. Det er ude i vinmarken at de rene og forførende vine bliver formet og i kælderen gælder det blot om ikke at ødelægge alt for meget. Det er en sang som synges af mange andre end Christophe, men på Domaine Perrot-Minot udmønter det sig i at frugten fra de forskellige vinmarker stort set behandles på samme måde år efter år.
Druerne er naturligvis håndhøstede, med en sortering både oppe i vinmarken og nede foran kælderen og Christophe valgte i 2017 at arbejde med omkring 30% hele drueklaser. De gennemgik indledningsvis en såkaldt kold maceration ved 14 grader sammen med de afstilkede druer i rustfrit stål i en uges tid inden temperaturen blev hævet, og den egentlige gæring fik lov til at gå i gang. Efter gæringen fik vinen lov til at sætte sig i 48 timer inden den blev fyldt på fade (25% nye) fra Tronçais og Bertrange leveret af Remond i Ladoix-Serrigny. Vinen er modnet i 14 måneder uden omstikninger og med kun en enkelt omrøring forud for det endelige sammenstik i en lille ståltank og aftapningen på flaske, der skete uden klaring eller filtrering.
Vinen er tappet med kvalitetspropper og hver enkelt flaske forsynes til sidst med en "logstrip", der gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)