Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.912,50
Vintage Port Coroa de Rei
- 6 stk. 1.912,50
375,-
500,- pr. l.
6 stk.
1.912,50
318,75 pr stk.
Spar 337,50
Anbefalinger
Politiken
4
”Mørke bær og sød lakrids. Middelkraftig smag, moderat tannin og sødme. Delikat tør undertone. Nærmer sig drikkevinduet med kan gemmes adskillelige år endnu.” – Henrik Steen Andersen
Beskrivelse
Coroa de Reis Vintage Port 2013 er klassisk Vintage, når den er bedst, med solid frugt og struktur til et langt liv. Hvis man altså kan holde fingrene fra den.
Druerne er de traditionelle varianter med hoveddruen Touriga Nacional i spidsen støttet af blandt andre Touriga Franca og Tinta Roriz fra 40 til 60 år gamle vinstokke. Der sker en sortering under plukningen, så kun de bedste druer bliver vinificeret. Efter gæringen og tilsætningen af brandy får vinen lov til at hvile sig indtil det tidlige forår, hvor man så smager sig frem til de bedste partier, som for de allerbedstes vedkommende bliver fyldt på mindre fade for at ende som den mest prestigefulde portvin, Vintage Port. Efter 24 måneder på fad aftappes vinen og bliver frigivet på markedet.
Intens rubinrød i glasset udmærker vinen sig ved at besidde stor aromatisk intensitet. Mørk chokolade og masser af moden frugt i form af brombær og sorte blommer fungerer som den aromatiske klangbund for flygtigere aromaer i form af viol samt harpiks og lidt kokos. Smagen er velafbalanceret med mærkbare, men modne tanniner og et delikat syrepift, der giver friskhed.
Server vinen ved 12-14 grader. Drikker du den ung, så server den fx til en god peberbøf med madagascarpeber. Ellers vil den være velegnet til cremede oste, særligt blå oste, desserter med chokolade samt desserter med bær.
Producent
Familiefirmaet Manoel D. Poças Junior er grundlagt i 1918 og i dag styres virksomheden i 4. generation af ikke færre end 6 efterkommere af grundlæggeren. Oprindeligt ejede familien 2 destillerier hvor man fremstillede den brandy, som portvinen forstærkes med, men da brandyproduktionen blev nationaliseret i 1930’erne måtte familien sadle om, og derfor etablerede man sig som portvinsproducenter funderet på druerne fra Quinta da Quartas, som Pocas havde overtaget som betaling for et større parti brandy nogle år tidligere.
I dag er det Maria Manual Maia, der har ansvaret i vinmarken, og når druerne ankommer til kælderen er det Jorge Manual Pintão der tager over konsulteret af den erfarne Luis Rodrigues.
Druerne er de traditionelle varianter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40 til 60 år gamle vinstokke, og der sker en rutinemæssig sortering under plukningen således at kun de bedste druer kommer ned i plastikkasserne, som så bliver båret frem til den nærmeste vej og kørt op til Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet alle sine produktionsfaciliteter.
Poças er blevet kendt for at skabe elegante og behagelige portvine, som altid befinder sig lidt til den tørre side i forhold til gennemsnittet, og de har endda oplevet at Wine Spectator kaldte en af deres Late Bottled Vintage Portvine for ”lidt for perfekt".
Den store specialitet hos Poças er imidlertid familiens Colheita Portvine, som normalt tappes efter 7 års fadlagring. Hos Poças markerer de 7 år kun startskuddet til den første aftapning, og i de store årgange frigives små partier igen og igen, hvilket betyder at man fortsat kan tilbyde overraskende friske Colheita Portvine fra 1960’erne.
Det øverste billede er et skud af Maria Manuel Maia, Pedro Poças Pintão, Paulo Pintão og Jorge Manuel Pintão, som nu i 4. generation fører Manoel D. Poças Júnior videre. Billedet er taget 15. august 2020 på 102 års dagen for firmaets grundlæggelse og i en tid hvor også Poças Júnior mærkede konsekvenserne af Covid-19.
De 4 benyttede lejligheden til at minde os om, at Poças Júnior blev til virkelig i skyggen af den første verdenskrig og den spanske syge, hvorefter de optimistisk konkluderede: "Der er altid plads til håb. Sammen er vi stærkere!"
I am delighted to see this winery sort of reinventing itself, trying creative new bottlings and doing something different. It's nice to see the effort and the thought process. To be sure, when you try different things not everything is a big success, especially not at first. Some things on offer this report are not huge successes, but they are still interesting and fun to try, like the Roga and the Novus. Hopefully, they keep developing and getting better. Some, like the Roga, will certainly always just be niche wines with a point. You'll like the point or you won't. Mark Squires - August 2021 i The Wine Advocate #256
Poças har været en del af Løgismose familien i en lille menneskealder. Du finder de aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Portvin er en forstærket vintype, der produceres omkring den portugisiske del af Douro floden. Det meste portvin er rødt, men der findes også hvide udgaver. Alt portvin er sødt, og sødmen opnås ved at tilsætte alkohol tidligt i gæringsforløbet inden alt sukkeret er omdannet til alkohol. Opspritningen til ca 20% dræber gæren og gør vinen stabil og holdbar. Som udgangspunkt produceres to grundtyper af portvin: Ruby og Tawny, som både referer til farven og til smagen. Ruby typerne inkluderer blandt andet Vintage og LBV, mens Tawny findes med aldersangivelse som 10, 20, 30 og 40 års samt Colheita med årgangsangivelse. Af druesorter bruges særligt Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Cao og Tinta Roriz
Distrikt
Vintage Port er en portvinstype, der tilhører hovedtypen Ruby Port. Vintage Port produceres af frugt fra en enkelt årgang og kun i exceptionelle årgange, typisk to til fire på et årti, og udgør ca 1% af samlede produktion af portvin. Vintage Port tilbringer kort tid på fad, typisk 2-3 år, og aftappes ufiltreret, hvorfor der i selv ung Vintage Port kan være betragtelige mængder bundfald. Vintage Port er lavet til at kunne udvikle sig over adskillige årtier i flasken, og de fleste når først deres højeste 30-50 år fra høstårgangen. Vintage Port er den mest kostbare og prestigefyldte portvinstype
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter