Product added to basket

 • 0 Kurv

  Kurv overblik

  Du har ikke noget i din kurv endnu...
  Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Tour de Beaune Rouge

Tema fra Løgismose Vinklub, juni 2017 / Af Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Løgismose Vinklub Tour de Beaune Rouge

Smagekasse 'Tour de Beaune Rouge'

Côte de Beaune står unægtelig i skyggen af Côte de Nuits, når det handler om rødvine fra Bourgogne, og det ses på priserne. Vinene fra Côte de Beaune adskiller sig fra prominente kommuner i nord som Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin ved at være tydeligt præget af røde bær som jordbær og hindbær frem for de mørke kirsebær, der udtrykker sig i Côte de Nuits. De er ofte tidligere drikkemodne, men antager stadig den umiskendelige burgundiske karakter af underskov og muld. De er endvidere mindre jaget af kineserne, og det skal man glæde sig over ved kassen, når man skal betale. Vi har samlet en god håndfuld fra gemmerne fra tre producenter, som står vores hjerter nær. Server dem ved 13-15 grader i rummelige Bourgogneglas til sprængt vagtel med ærter française, meunierestegt rødtunge med nye kartofler og kapersvinaigrette eller til tempereret Epoisses, Bourgognes ædleste rødkitost.

Bemærk kun et begrænset antal kasser.


Vine Ladoix + Pommard
Oprindelse Parent, Frankrig

Søstrene Parent holder til i selve Pommard by, en af de mest prestigefyldte rødvinskommuner på Côte de Beaune. I 6 generationer har Parent familien lavet vin netop her, og deres vine er ærketypiske og umiskendeligt burgundiske. Fra ca. 10 ha laver de omtrent 75.000 flasker vin årligt fra egne marker samt en mindre del af negociantfrugt, dvs. købte druer. Vinene fra Pommard er kendt for deres struktur og solide udviklingspotentiale, og Parents 2010 Pommard viser lige nu meget smukke, modne træk, om end den ubesværet vil kunne holde sig yderligere +5 år i flasken. I kommunen Ladoix, nordøst for Aloxe-Corton og dermed på kanten til Côte de Nuits, ejer Parent også lidt jord, hvorfra der laves en blød og indsmigrende Pinot Noir.


Vine Côte de Beaune + Monthélie
Oprindelse Domaine Newman, Frankrig

Til trods for at Domaine Newman har eksisteret siden 1952, hvor den amerikanske oliemilliardær, Robert Newman købte 3 Grand Cru parceller på Côte de Nuits, har det formået at holde sig under radaren. I mange år blev der lavet meget lidt vin, og det formodes, at Robert selv drak det meste eller solgte til sine venner, det kom i hvert fald ikke ud i den brede handel. Sønnen Chris Newman overtog i slutningen af 1980’erne, og her begynder domainet for alvor at tage form. Han fik endvidere udvidet de sølle 1,2 ha med yderligere 5 ha. Chris udtaler selv, at “my goal has always been to make great Pinot Noirs. I really like wines that are balanced, fruity and have smooth tannins”. Domainets Côte de Beaune kommer fra en enkelt parcel, La Grande Chatelaine, og den er altid meget imødekommende som ung med sirlige bærtoner og klassisk Pinot Noir finesse. I Monthélie, midt mellem Volnay og Meursault, købte Chris i 2008 to vinmarker, Les Riveaux og Les Fourneaux, og druerne fra dem blandes til domainets udgave af appellationen, som er lidt kraftigere end Côte de Beaune med mere syltede bærtoner, lidt fastere tanniner og større lagringspotentiale (+5 år).


Vine Chassagne-Montrachet + Beaune
Oprindelse Jean-Marc Morey, Frankrig

Jean-Marc Morey har lavet vin i mere end 50 årgange, men fra og med årgang 2015 er hans navn endegyldigt sat på den sidste etiket. Han har delt sit domaine mellem sine to børn, der nu begge laver vin under eget navn ud fra deres egne visioner. Da vi besøgte ham for to år siden, fortalte han om sit møde med Sven og Lene Grønlykke og deres smag for god Bourgogne, hvorfor han lod sig besnære til at eksportere til Danmark. Hans vine blev voldsomt populære på Falsled Kro og har i adskillige år præget kroens vinliste.

Jean-Marc er en utrolig hjertevarm, humørfyldt mand, der dog til sidst var blevet så gangbesværet, at han måtte trække sig tilbage fra vinproduktion. Hans vine er fortræffelige. Aldrig muskuløse, altid elegante med en vis grad af at være underspillede. De hvide var nok de mest kendte og umiddelbart eftertragtede. De røde levede et mere stille liv, og havde deres fanskare blandt kunderne i Løgismose butikken på Nordre Toldbod 16 og blandt seniorsælgerne i Løgismose. Rød Chassagne-Montrachet er forholdsvis sjælden på markedet, men det kan som her være et ypperligt udtryk for Pinot Noir druen. Jean-Marcs smukt beliggende parcel i 1. cru marken Greves i Beaune er ligeledes en klassiker og særligt afholdt i Løgismose. Fuldmodne røde jordbær, lun muldjord og underskov samt underliggende blomstertoner.


Smagekasse, 6 stk.

 • Ladoix Côte de Beaune 2011, Domaine Parent, 13% alk.
 • Pommard 2010, Domaine Parent, 13% alk.
 • Côte de Beaune 2014, Domaine Newman, 12,5% alk.
 • Monthélie 2014, Domaine Newman, 12,5% alk.
 • Chassagne-Montrachet Rouge 2011 Domaine Jean-Marc Morey, 13,5% alk.
 • Beaune Les Grèves 1. Cru 2011 Domaine Jean-Marc Morey, 14% alk.

6 forsk. flasker Beaune

Løgismose Vinklub – åben for alle

Se alle vinene i den aktuelle Løgismose Vinklub her