Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Fransk rosévin på to måder

Tema fra Løgismose Vinklub, juni 2017 / Af Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Løgismose Vinklub fransk rosévin på to måder

Tema om 'fransk rosévin på to måder'

Dette tema indeholder to vine, som Chefsommelier Thilde Maarbjerg har udvalgt.


Vin nr. 1

Producent Château Riotor
Oprindelse Côtes de Provence, Frankrig

Abeille familien kan mere end at lave Châteaunef-du-Pape på familiedomainet Mont Redon. Besiddelserne strækker sig også til dette charmerende domaine ca. 25 km fra Saint-Tropez med tilhørende 38 ha vinmarker inden for appellationen Côtes de Provence, en appellation der forpligter.

Ethvert slot med respekt for sig selv laver en lys, laksefarvet rosé og siden den gennemgribende renovering i 1988, har Riotor været med blandt referencenavnene for denne elegante drik. De gamle lave vinstokke står komfortabelt i den stenede jordbund beskåret som små buske, og de gode forhold sætter deres spor i vinen.

Château Riotor har tidligere haft stor succes i Vinklubben, og vi er glade for igen at kunne tilbyde denne fremragende rosévin endda med nyt, elegant etiketdesign. Drueblandingen udgøres af 40% Grenache, 50% Cinsault, 7% Syrah and 3% Vermentino, og vinen er gæret på ståltanke.

Vin Rosé de Riotor, 2016

Noget nær den perfekte farve for en Provence rosé ifølge min opfattelse, næsen er ligeså efter bogen med skovjordbær, hindbær, blomster og vejsideurter. Citrus og rosa grape i smagen med sød anis og granatæble.

Let stil. Elegant og løftet med Abeille familiens sædvanlige præcision. En følelse af legende let håndværk grænsende til nemt, men kun fordi det er gjort så mange gange. Ingen slinger i valsen og ingen eksperimenter for kundernes penge. 13% alk.

Nyd ved 7 grader gerne uden mad eller til tunmousse med ristede kapers eller blinis med lakserogn og kogte vagtelæg.

Côtes de Provence Rosé - Château Riotor

2016

 

Vin nr. 2

Producent Château d’Aqueria
Oprindelse Tavel, Frankrig

En helt unik appellation i den sydlige Rhônedal og vinen ligeså. Præmissen er særlig, og det er sjældent en vin, man falder for ved første møde, fordi den er så distinkt anderledes end alt andet, også rosévine generelt.

Har man flirtet med de lette vine fra Provence eller de sødmefyldte Anjou roséer fra Loire, bliver man overrasket. Som vores chefindkøber Thorbjørn Klemmensen udtalte, er den ikke så forbandet rar at drikke alene, den kræver mad, men her kan den til gengæld løse svære opgaver og give store oplevelser.

Som noget særligt skal alkoholprocenten være minimum 11, og Tavel er en af de få rosévine, som bærer et seriøst lagringspotentiale, om end meget af det drikkes indenfor 2 år fra høståret. Château d’Aqueria, som vi kik i stalden via et tip fra Abeille familien i Châteauneuf-du-Pape, drives i dag af 3. generation af Olivier familien, Vincent og Bruno de Bez.

Jævnfør den gamle skole laves en Tavel på en kombination af Grenache Noir, Clairette, Cinsault, Mourvedre, Syrah, Bourboulenc og Picpoul. Som Abeille familien er heller ikke brødrene de Bez til falds for supercuvéer, og jeg kan egentlig heller ikke pege på, hvad der skulle blive bedre for begge huses vine. De står som hugget ud i marmor, fuldstændige og helstøbte.

Vin Tavel, 2016

Det fornægter sig ikke, at Tavel ligger ret op og ned af Châteauneuf-du-Pape. Smagsmæssigt er der mange ligheder til trods for, at Tavel altid ifølge appellationsreglerne skal være en rosévin. Søde røde blommer og modne jordbær i næsen med brændt ler og appelsin.

Tør smag med afmålt syre, stor vinøsitet og fylde for typen, krydret og stærk som kun Tavel kan være det. Balancerer på en knivsæg til rødvin, men står distancen ved at være fri for tanniner og rødvins mundudtørrende effekt. 14% alk.

Server den ved 10-12 grader til grillet fisk med tomater eller kylling med Piment d'Espelette.

Tavel Rose

2016

 

Kildevand, 10 liter

Helt rent vand på BiB

Den exceptionelt rene Syltebøkilde i Norge forsyner Eira Water med noget af verdens reneste vand, og både renheden og blødheden kan smages, uanset om vandet drikkes rent eller bruges i kaffe- eller tebrygning. Eira har begået en lille genistreg og valgt, ud over glas- og plastikflasker, også at lancere vandet i 10 liters bag-in-box perfekt designet til at kunne ligge i køleskabet, så der altid er forfriskende koldt drikkevand af ypperste kvalitet.

EIRA Still Water - 10 liter

Løgismose Vinklub – åben for alle

Se alle vinene i den aktuelle Løgismose Vinklub her