• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

La Spinetta

La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien. Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang.

41 Resultater
Toscana Rosso Il Nero di Casanova
Barbera d'Asti Ca di Pian
Moscato d'Asti Bricco Quaglia
Toscana Vermentino
Colli Tortonesi Timorasso Piccolo Derthona
Chianti Riserva di Casanova
Barbera d'Asti Ca di Pian
Grappa di Moscato Bricco Quaglia
Barbera d'Asti Ca di Pian Magnum

La Spinetta - en Italiensk vinproducent i særklasse

La Spinettas førende vinmager, Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.

Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.

Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.

Mand drikker vin hos La Spinetta

La Spinettas førende vinmager, Giorgio Rivettis

Skilt med La Spinettas logo

Historien om La Spinetta

Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.

I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti, og i 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation. I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt. I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. Barolo. I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. i Toscana og senest i 2011 blev det interessante Piemonte basserede Spumantehus Contratto indlemmet i familien.

Alt i alt en fantastisk succesfyldt rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af store vine på 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 flasker om året.

MUNDBLÆSTE VINGLAS I VERDENSKLASSE

SYDONIOS

Et imponerende forarbejde er, hvad der ligger til grund for udviklingen af de helt unikke glasserier fra Sydonios

Se vinglassene her