• 0 Kurv

  Kurv overblik

  Du har ikke noget i din kurv endnu...
  Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Champagne

Nyd champagnens perlende bobler mod ganen, smagen af luksus og en helt særlig opstemthed – når som helst. Se vores udvalg af fine bobler og kult-Champagne.

200 Resultater
Comtes de Champagne Blanc de Blanc Brut
Champagne Tradition Brut

3 stk. 695,00

Champagne Delos Grand Cru Brut
Champagne Moët Brut Imperial
Champagne Cristal Brut
Champagne Brut
Champagne Cristal Brut
Champagne Cuvée Special Brut
Champagne Brut
Champagne Royale Réserve Brut
Champagne La Grande Année Brut
Champagne Vintage Brut
Champagne R de Ruinart Brut
Champagne Préférence Brut
Champagne Blanc de Blancs Brut

2 stk. 595,00

Champagne Blanc de Blanc
Champagne Vintage Brut

Sådan åbner du en champagne

Champagne og andre mousserende vine har det med at bruse over når de åbnes. 

Følg disse råd for ikke at spilde champagnen.

 • Løsn ståltråden - lad den blive siddende på flasken
 • Tag godt fat om proppen med venstre hånd og holder tommelfingeren ovenpå proppen
 • Med højre hånd tager man fat om champagnens bund, så håndfladen er under selve bunden
 • Drej med højre hånd under bunden så flasken drejer
 • Venstre hånd om proppen skal holdes fast og konstant og kontrolleret følge proppen opad, som den løsner sig
 • Til slut skal den blot give et lille ”hvisk”, når den forlader flasken helt. Er man venstrehåndet, byttes om på placeringen af de to hænder

Ryst aldrig flasken før servering! Sørg for, at champagnen er godt afkølet, gerne ned til ca 7 grader, når den åbnes.

Champagnens oprindelse

Havde vinlusen ikke været en tur forbi i slutningen af 1800 tallet, ville vi have langt større tilgængelighed af champagne på verdensmarkedet i dag.

Diverse krige, hvor slag blev udkæmpet mellem vinstokke, bidrog til at Champagne svandt ind til en tiendedel af sin oprindelige størrelse til de nuværende ca. 33.000 ha.

Navnet og området Champagne er blandt de mest beskyttede i EU, hvilket gør det umuligt at producere mere, end hvad det stort set fuldt beplantede areal kan levere af druemateriale. 5 underområder fordelt på 4 departementer må producere druer til champagne:

 • Montagne de Reims
 • Cote de Blancs
 • Vallée de la Marne
 • Cote Sezanne
 • Aube.

Sidstnævnte ligger tættere geografisk på Chablis end på de andre 4 områder, hvor der på produceres champagne, hvilket fortæller noget om fordums udbredelse af Champagne-området.

Stort antal champagneflasker det fra siden
Flere champagneflasker set i profil

Champagne - fra sur rødvin til prestigefyldt drik 

Der har siden 400-tallet været produceret vin i Champagne til særligt det parisiske marked, men helt frem til 1600-tallet var der tale om stille rødvin, der formentlig både har været sur og lav-alkoholisk, men i lange perioder foretrukket frem for kontamineret vand som drikkevare.

Munkene bidrog til den udvikling af vinen fra Champagne i retning af det, vi kender den for i dag ved at fremstille hvidvin på blå druer, beskære vinstokkene mere, så kvaliteten steg, og ved at blande vine fra forskellige druesorter og områder indenfor Champagne.

I midten af 1700 tallet og ca. 100 år frem blev de sidste streger slået. Champagne blev i denne periode til en mousserende vin, der allerede dengang opnåede prestige og popularitet blandt hofferne i Europa og særligt i Rusland. Efter en problematisk periode forud for og imellem de to verdenskrige, er champagne siden 50’erne igen tilbage som en verdens mest luksuriøse drikke, eftertragtet og skattet blandt vinnydere overalt.

Vi anbefaler altid at drikke Champagne af Zalto Champagneglas.

Champagnens anatomi

Champagne kan laves på 7 forskellige druesorter, men stort set kun de følgende 3 anvendes:

 • Pinot Noir
 • Meunier (tidligere kendt som Pinot Meunier)
 • Chardonnay.

De to førstnævnte er blå og for at undgå, de giver farve til vinen, presses de hurtigt efter høst og gæres tørre til ’vin clairs’; stille hvidvine, som senere blandes.

Netop blandingen er en stor del af Champagnes identitet, og den solide kvalitet og kontinuitet opretholdes på baggrund af den udbredte brug af denne praksis. Vin clairs fra forskellige årgange, druesorter og underområder blandes forud for aftapning på flaske, hvilket kompenserer for, at de kølige vækstbetingelser i Champagne ikke altid formår at modne druer optimalt.

Inden flasken lukkes med en kapsel, tilsættes ’liquer de tirage’ bestående af vin, sukker og gær. Vinen i flasken gennemgår nu 2.-gæringen, hvor der dannes alkohol samt de ca. 6 atmosfæres tryk, der giver de dragende bobler i vinen. Efter gæringen lagres champagnen yderligere i minimum 12 måneder – men ofte meget længere – så den karakteristiske smag af gær og ristet brød kan udvikle sig. Inden Champagnen sælges, fjernes bundfaldet og kapslen erstattes med en korkprop.

Champagne skal være grundigt afkølet ved åbning, hvilket forhindrer at proppen utilsigtet springer op. Efter åbning holdes flasken ligeledes på køl, så boblerne bevares. Champagne skænkes som udgangspunkt i slanke glas, ligeledes for at undgå, den bliver for hurtigt flad.

Du kan lære meget mere om Champagne her.

Champagneflasker med stribet baggrund