• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Champagne

Nyd champagnens perlende bobler mod ganen, smagen af luksus og en helt særlig opstemthed – når som helst. Se vores udvalg af fine bobler og kult-Champagne.

196 Resultater
Champagne Shaman 15 Rosé Brut Nature BIO

Spar 25%

v/6 stk.

Champagne Cristal Brut
Champagne Moët Brut Imperial
Champagne Brut
Champagne Cristal Brut
Champagne Tradition Brut - BIO

Spar 25%

v/6 stk.

Champagne R de Ruinart Brut
Champagne Royale Réserve Brut
Champagne Blanc de Noirs Brut
Champagne Rosé Brut
Champagne Tradition Brut
Champagne Préférence Brut
Champagne Cuvée 1522 Extra Brut

Champagne

Nyd Champagnens perlende bobler mod ganen, smagen af at sætte prikken over I'et og den helt særlige opstemthed, som kun Champagne giver – når som helst. Med den helt rigtige Champagne kan du altid finde en god anledning til at lade proppen springe. Se vores udvalg af fine bobler og kult Champagne her på siden.

Champagne til alle dage 

Champagne kan være alt fra mild, rund og sød til frisk og tør. Den boblende klassiker har nemlig en lang række af smagsnuancer, der afhænger af sukker-doseringen. Derfor kan Champagne i bred forstand fint ledsage måltider og matche et væld af retter når ikke den blot skal nydes ved fejring af alt fra hverdag til fest – og af den grund kan du selvfølgelig finde et væld af Champagner hos Løgismose.

I vores spændende sortiment støder du blandt andet på eksklusive samlerobjekter, bredtomfavnende varianter og kult-klassikere. Og uanset hvilken du vælger, så kan du være sikker på altid at få de bedste bobler med hjem. Vi går nemlig op i at give dig store og uforglemmelige smagsoplevelser – og ikke blot de mest ukomplicerede. Derfor har vi været Champagnes distrikter igennem og sørget for, at du kan finde et både fristende og samtidigt utraditionelt af den mousserende franske vin. Hos Løgismose kan dine smagsløg således møde et væld af festlige, franske fristelser - både med og uden alkohol. På den måde kan Løgismose få alle lejligheder til at boble med en ekstraordinær god Champagne-smag.

Find din Champagnesmag

Du har sikkert stødt på betegnelser som Brut, Sec, Demi Sec og så videre, når du har skulle vælge Champagne. Men hvad betyder det egentlig? De forskellige betegnelser er indikationer på, om Champagnen er sød, syrlig eller tør. Og selvom inddelingerne selvfølgelig giver dig en indikation om, hvad der er appetitligt at sippe til, så kan du også bruge betegnelserne som guide, næste gang du skal vælge Champagne til maden.

  • ”Ultra Brut” indikerer en ekstrem tør Champagne
  • ”Ekstra Brut” indikerer en meget tør Champagne
  • ”Brut” og ”Ekstra Sec” indikerer en tør Champagne
  • ”Sec” indikerer en halvtør Champagne
  • ”Demi Sec” indikerer en halvsød Champagne
  • ”Demi Doux” indikerer en sød Champagne
  • ”Doux” indikerer en meget sød Champagne

Med betegnelserne i baghovedet burde det være nemmere at finde en Champagnevariant, der passer til din smag. Men hvad så med maden? Champagne er skønt til diverse retter, og dens mange forskellige smagsnuancer gør den eminent til alverdens gastronomi. Derfor bør du ikke tøve med at servere et glas perlende bobler til aftensmaden – du skal blot balancere det salte og det syrlige med Champagnens smagsnoter. Vil du gerne vide, hvordan du gør det? Så kig forbi vores butik på Nordre Tolbod, og bliv vejledt i, hvordan du kan kæde Champagnen smukt sammen med mad.

Altid Champagne fra Champagne

Når du drikker Champagne, så er det udelukkende mousserende vin, der er blevet dyrket og fremstillet i Champagne-området i Frankrig. Og her er det ikke alle druer, der kommer igennem nåleøjet. I Champagnes distrikter må producenterne nemlig kun benytte syv forskellige druer til at fremstille mousserende vin – og kun få får lov til at bruge alle syv. De mest almindelige druer, der bliver brugt til Champagne, er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Men Champagnens druesammensætningen fremgår sjældent af etiketten, og derfor er størstedelen af alle Champagneproduktioner uden årgang. Det kalder man for Standard Cuvée og Non-Vintage (NV). Hvis du til gengæld skulle være så heldig at få fat i en Årgangschampagne, så kaldes den ’special cuvéer’ – og en sådan betegnelse findes kun i ca. 20 % af alle Champagneproduktioner.

Krug, Champagne

Kend din Champagne-blanding

Hos Løgismose kan du nyde Champagne på både Pinot Noir, Meunier (tidligere kendt som Pinot Meunier) og Chardonnay. De to førstnævnte druer er blå og for at undgå, at de giver farve til vinen, bliver de presset hurtigt efter høsten. Herefter bliver de gæret tørre til ’Vin Clairs’, som er betegnelsen for stille hvidvine, der senere blandes.

Netop blandingen er en stor del af Champagnes identitet, og den solide kvalitet samt kontinuitet opretholdes også på baggrund af den udbredte proces. Vin Clairs – fra forskellige årgange, druesorter og underområder – bliver blandt andet blandet forud for aftapning på flaske, hvilket kompenserer for, at de kølige vækstbetingelser i Champagne ikke altid formår at modne druerne optimalt.

Inden flasken lukkes , får Champagne tilsat ’liquer de tirage’, som er vin, sukker og gær. Vinen i flasken gennemgår nu andengæring, hvor alkohol og seks-atmosfæres-tryk bliver dannet. Det er blandt andet med til at give de dragende bobler, som Champagne er yderst kendt for. Efter gæringen lagres Champagnen yderligere i minimum 12 måneder – og ofte længere. Det giver nemlig Champagnen sin karakteristiske smag af gær og ristet brød. Inden Champagnen bliver sat på hylderne, så fjerner producenterne bundfaldet og erstatter kapslen med en korkprop. Vil du vide mere om processen bag Champagne? Så klik her, og lær meget mere om den boblende drik.

Åbn Champagne med manér

Champagne og andre mousserende vine har det med at bruse over, når de bliver åbnet. Og selvom situationen er festlig, så er det nærliggende at få lyst til at græde over spildt Champagne. Følg derfor disse råd, og undgå at øse Champagnen væk, næste gang proppen skal poppe.

Følg disse råd for ikke at spilde champagnen

  • Løsn ståltråden - lad den blive siddende på flasken
  • Tag godt fat om proppen med venstre hånd og holder tommelfingeren ovenpå proppen
  • Med højre hånd tager man fat om champagnens bund, så håndfladen er under selve bunden
  • Drej med højre hånd under bunden så flasken drejer
  • Venstre hånd om proppen skal holdes fast og konstant og kontrolleret følge proppen opad, som den løsner sig
  • Til slut skal den blot give et lille ”hvisk”, når den forlader flasken helt. Er man venstrehåndet, byttes om på placeringen af de to hænder

Ryst aldrig flasken før servering! Sørg for, at champagnen er godt afkølet, gerne ned til ca 7 grader, når den åbnes.

Byd på et rigtigt glas Champagne

Et lille tip er, at din Champagne altid skal være grundigt afkølet ved åbning. Det forhindrer nemlig, at proppen utilsigtet springer op. Efter åbning er det også vigtigt at have en Champagnekøler i nærheden, da Champagnes bobler bedst bevares, hvis flasken forbliver kold. Når du herefter skal skænke Champagne, så skal det som udgangspunkt gøres i slanke glas. Og det er ikke kun for synets skyld: De slanke glas hjælper nemlig også med til, at Champagnes ikke bliver for hurtigt flad.

Hos Løgismose har vi en stor passion for smagsnuancer og de sansemæssige indtryk i Champagne. Derfor vil vi altid anbefale, at du drikker Champagne af de mundblæste Zalto Champagneglas. På den måde kan du fremhæve og nyde Champagnens rige bobler på den helt rigtige måde.

Launois Père et Fils, Champagne

Fra sur rødvin til prestigefyldt drik

Siden 400-tallet har der været produceret vin i Champagne til særligt det parisiske marked. Og helt frem til 1600-tallet var der tale om stille rødvin, der formentlig både har været sur og lav-alkoholisk. Vinen var på ingen måde ’creme de la creme’, men den blev alligevel foretrukket fremfor det franske, kontaminerede drikkevand.

Selvom det ikke lyder sådan, så er den stille rødvin forgangsløberen for den Champagne, som vi kender i dag. Den skelsættende forskel skete dog, da franske munke begyndte at fremstille hvidvin på blå druer, beskære vinstokkene mere og starte med at blande vine fra forskellige druesorter og områder indenfor Champagne.

I midten af 1700-tallet og cirka 100 år frem blev de sidste streger slået. Champagne blev i denne periode til en mousserende vin, der allerede dengang opnåede prestige og popularitet blandt hoffene i Europa – og særligt i Rusland. Efter de problematiske verdenskrige blev Champagne i 50’erne en af verdens mest luksuriøse drikke. Det gjorde den eftertragtet og skattet blandt vinnydere verden over. 

Køb Champagne hos Løgismose

Vil du gerne have en helt særlig Champagne, der opfylder dine smagsbehov og passer til anledningen? Så er du havnet det rigtige sted. Hos Løgismose er vi nemlig eksperter i Champagnes nuancer og små detaljer, som kan gøre oplevelsen helt speciel.

Vores udvalg af Champagne har fokus på at give dig den bedste – men også den mest spændende – smagsoplevelse. Netop derfor kan du finde et dybdegående sortiment af diverse Champagner samt et hav af inspirationsartikler og opskrifter, der passer hertil.