Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

VIN OG TEMPERATUR

Overordnet set arbejder man med fire forskellige serveringstemperaturer for vin. En optimal serveringstemperatur kan defineres som det antal grader celcius, vinen skal have for at være i bedst mulig balance.

Er vinen ikke tempereret korrekt i forhold til sin type, kan det give en forringet oplevelse af vinen feks at alkoholen dominerer smagen, eller at vinen mangler syre til at balancere sødme.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

 

Lette, friske hvidvine og rosevine samt mousserende vine: ca. 7 ̊C.

Sådan opnår du tempera- turen: Servér vinen enten direkte fra køleskabet eller tag den ud 15 min før servering.

1. Canah Brut, Perlage, side 7
2. Riesling ”Les Elements” Bott-Geyl, side 12
3.Provence Rosé, Domaine d'Eole, side 26


Fyldige hvidvine (typisk fadlagrede) og rosevine samt søde vine:

ca. 10 ̊C.

Sådan opnår du temperaturen: Tag vinen ud af køleskabet 30 min før servering.

1. Tavel Rosé, Château D'Aqueria, side 35
2. Tokaji "Dry Selection", Château Pajzos, side 4
3. Soave “La Broia”, Roccolo Grassi, side 15


Lette rødvine og de fleste hedvine: ca. 15 ̊C.

Sådan opnår du temperaturen med udgangspunkt i stuetemperatur: Sæt rødvinen på køl 40 min før servering eller køl den helt ned i køleskab og tag den ud ca 1 time før servering.

1. Pommard, Domaine Parent, side 30
2. Syrah "Terre de Mandrin", Jeanne Gaillard, side 35
3. Savigny-Les-Beaune, Maurice Ecard, side 16


Kraftige rødvine: ca. 18 ̊C.

Sådan opnår du tempera- turen med udgangspunkt i stuetemperatur: Sæt rødvinen på køl 20 min før servering.

1. Flor de Pingus, Dominio de Pingus, side 30
2. Syrah Limited Edition, Perez Cruz, side 11
3. Châteauneuf-du-Pape, Château Mont-Redon, side 25

Når vinen skænkes i glasset stiger temperaturen typisk 2 ̊C. indenfor de første par minutter, og det kan derfor være formålstjenligt at servere vinen en grad eller to under den anbefalede.

”Jeg plejer at sige, at rødvin serveret over 18 ̊C er gløgg!”

Sådan smager du på vin

Lær de tre kategorier af aromaer i vin at kende

LÆS MERE