Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

DRINKS-METODER

Eftersom drinks og cocktails er en blanding af flere ingredienser, spiller det en stor rolle hvordan, disse blandes sammen til den færdige drink. Her menes ikke blot hvor meget af hver men også hvordan de rent fysisk blandes med hinanden - om de rystes kraftigt med isterninger eller blot lægges ovenpå hinanden i et glas. Jeg har lavet en beskrivelse af de mest brugte metoder, som du relativt nemt kan udføre i hjemmebaren. 

Chefsommelier Thilde Maarbjerg 

 

BYGGES
Ingredienserne hældes en efter en i et glas med isterninger og røres eventuelt ganske let rundt inden servering. Bruges eksempelvis hvis der er bobler i drinken fra mousserende vin eller soft drinks. Negroni og Spritz er eksempler på drinks, der bygges.

RØRES
Ingredienserne hældes i et stort glas eller kande med isterninger og røres godt rundt med en spiseske eller rørepind inden den sies over i det glas, drinken skal serveres i. Rørte drinks serveres som regel uden isterninger for eksempel en Dry Martini eller Manhattan.

RYSTES (SHAKES)
Ingredienserne hældes i en shaker med isterninger og rystes kraftfuldt i 5-10 sekunder hvorefter drinken sigtes over i det glas, den skal serveres i. Rystede drinks kan serveres straight eller on the rocks afhængig af type. Daiquiries og Margaritas er eksempler på rystede drinks.

OM ISTERNINGER
Drinks rystes aldrig med knust is, da dette fortynder for meget. Isterningerne skal gerne være store og så kolde som muligt. STRAIGHT Serveret uden isterninger. ON THE ROCKS Serveret med isterninger.

cocktail og drinks

Lær hvordan cocktails og drinks bør serveres før og under middagen, og hvad der skal serveres i de sene timer.

Lær mere her