Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Verdens bedste svesker

Agen-sveskens historie daterer tilbage til det 12. århundrede, hvor munke fra klosteret Abbaye de Clairac medbragte nogle planter fra Syrien og podede disse på de lokale blommetræer. Ud af dette opstod en helt ny stor og saftig blommesort med en meget smuk farve, som med det samme fandt sig til rette i det sydvestfranske klima. Således kom Agen-svesken til verden!

Chefkonditor, Nynne Vedel Dyhrberg

 

VI TØVER IKKE MED AT UDNÆVNE DISSE SVESKER TIL AT VÆRE VERDENS BEDSTE

For lige præcis i området omkring byen Agen har man det helt rigtige klima, den rette jordbund, de optimale blommesorter og sidst men ikke mindst den rette tålmodighed og skånsomhed, hvad angår såvel høsttidspunkt som tørreproces. Resultatet er en sveske med den optimale fugtighed, konsistens og smag, som vil tage alt fra juleanden til desserten til nye højder.

Eau-de-vie de Prune élevée en fûts de chéne, E. Brana, Irouléguy

I det sydvestlige hjørne af Frankrig produceres nogle af landets fineste brændevine. Brændevine som brændere verden over ville give deres højre arm for at kunne kopiere, men det er ikke let, slet ikke når det kommer til frugter og bær. De flygtige aromaer mistes alt for let i brændingsprocessen, og resultatet er et neutralt, stikkende destillat, der ikke afslører råvaren. Etienne Branas destilleri i Irouléguy, der i dag ledes af datteren Martine, laver textbook eaux de vie med en imponerende frugtintensitet, og husets ”Prune élevée en fûts de chéne” er pragteksemplar inden- for kategorien blommebrændevin.

Som navnet indikerer er brændevinen fadlagret og fremstår derfor ravfarvet i glasset med et forførende potpourri af modne blommer, vanilje og kryddertoner i duften, der sirligt følges op af blød og dyb intens frugt i smagen og en behagelig, afsluttende varme. Det er essensen af blommer i ydende form. Servér den ved 15 °C til eftermiddagskaffen eller efter en god middag.

 

KONDITORENS VANILJECREME

I vores gourmetsupermarkeder nder du altid konditorens svesker i Armagnac, naturligvis med Agen-svesker. Servér med hjemmerørt vaniljecreme – så simpelt, så godt!

INGREDIENSER

3 dl sødmælk
20 g maizena
50 g sukker
20 g æggeblomme (ca. 1 stk)
Kornene af 1 vaniljestang af den bedste kvalitet du kan finde.

SÅDAN GØR DU

Mælken koges langsomt op.

Rør resten af ingredienserne sammen i en skål. Når mælken koger røres 1/3 af mælken sammen med æggeblandingen. Tilsæt æggeblandingen i gryden med resten af den varme mælk og kog blandingen igennem. Cremen hældes i en skål, der dækkes med lm og sættes i køleskabet indtil du skal bruge den.

TIP: sørg for at filmen slutter helt tæt med vaniljecremen, så der ikke dannes skind på toppen.

Servér vaniljecremen med Agen-svesker i Armagnac.