Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

SØDE SOMMERBÆR

Chefkonditor Nynne Vedel Dyhrberg

YNDLINGS-BÆRMOUSSE

Bærmousse er en oplagt dessert i denne sæson. Jeg bruger bærmoussen i vores små dessertglas som du finder i vores gourmetsupermarkeder og som smagsbooster i vores populære jordbærkage. Du kan også bruge moussen sammen med flødeis, i lagkage eller i stedet for flødeskum på en tærte.

INGREDIENSER

300 g fløde
200 g puré af dit yndlingsbær, f.eks. jordbær, hindbær eller blåbær
6 g gelatine – ca. 3 blade husblas
75 g sukker
75 g pasteuriseret æggeblomme

SÅDAN GØR DU

Pisk øden til en let og luftig flødeskum.

Lav en puré af dine yndlingsbær og lad den blive lun. Udblød gelatinen/husblasen i koldt vand og smelt den i den lune puré. Lad puréen køle af til den er lunken.

Pisk æggeblomme og sukker hvidt og luftigt og vend den afkølede puré i æggemassen.

Fold herefter forsigtigt den piskede fløde med æggemassen, så den forbliver luftig, til den er ensartet. Fyld moussen på glas eller forme og lad den sættes sig i køleskabet i minimum en halv time. Hvis du bruger silikoneforme, bør moussen stå i fryseren natten over, for at du kan få den ud af formen.

KLASSISK DANSK SOMMER-RØDGRØD

Den klassiske sommergrød er ganske simpel at lave og indfanger straks dine bedste sommerminder!

INGREDIENSER

250 g jordbær
250 g hindbær
250 g kirsebær
250 g ribs
250 g sukker
1 vaniljestang
Evt. 1 spsk. Maizena opløst i vand

SÅDAN GØR DU

Kog alle bær igennem sammen med vaniljestang og sukker, ved lav varme i minimum 30 minutter til bærene er møre og konsistensen som grød.

Tilsæt evt. lidt Maizena ad gangen hvis du ønsker en tykkere grød.

Nyd rødgrøden med iskold fløde eller måske en skefuld bærmousse og knuste makroner på toppen.

BLID OG PERLENDE VIN TIL SOMMERENS BÆR

Brachetto står alt for tit i skyggen af den langt mere kendte Moscato d’Asti på trods af, de to produceres side om side i Piemonte i Norditalien. Moscato er tit førstevalg, når sommerens bær fylder hylderne eller når desserten er baseret på iscreme og sorbeter, men Brachetto er et yderst spændende alternativ, der samtidig overrasker med sin knaldrøde potente farve.

Både duft og smag rummer sirligt parfumerede toner af røde sommerbær og roser, og den fine mousse er blid og akkurat perlende uden at være anmassende. Alkoholprocenten er som Moscato i den lave ende med 5,5%, og måske kan selv familiens unge teenagere nyde et lille glas?

Servér den i et hvidvinsglas direkte fra køle- skabet til jordbær med øde, brombærtri i, hindbærtærte eller kirsebær-clafoutis.