Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

LAV MAD MED ÆBLER

VORES KONDITOR HAR KOMPONERET EN OPSKRIFT PÅ EN MUNDVANDSDRIVENDE TARTE TATIN

 

Ingredienser

Bund:
250 g mel
1,25 dl vand
1/4 tsk salt
50 g kold saltet smør 200 g kold saltet smør

Fyld:
1,5 kg æbler, skrællede og udhulede
100 g saltet smør
200 g sukker

Bund:

Rør mel, vand, salt og de 50 g smør sammen til en dej og rul den ud til et kvadrat. Form de 200 g smør til en firkant og pak dejen om firkanten, som en konvolut.

Rul smørkonvolutten ud til den er ca. 0,7 cm høj. Fold den ene ende 2/3 ind over dejen og den anden end her ind over, så der dannes 3 lag. Rul igen ud til dejen er 0,7 cm høj. Fold nu begge ender ind mod midten og buk sammen, så der dannes 4 lag. Rul igen ud til dejen er 0,7 cm høj.

Gentag hele foldeprocessen en gang til – først til 3 lag og dernæst til 4 lag.

Køl dejen i køleskabet i 15 minutter og rul den derefter ud til ca. 0,7 cm. 

Fyld:

Smelt sukkeret langsomt på en tykbundet pande til det karamelliserer let. Tilsæt smør og læg de udhulede æbler på pande med hulningen opad til der ikke er flere.

Lad æblerne bruse i den karamelliserede sukkermasse ved middel varme, ca. 15-20 minutter, til væden er fordampet og der er dannet en tyk karamel.

Tag de karamelliserede æbler af varmen og lad panden køle lidt af.

Tærte:

Læg dejen ovenpå æblerne og skær overskydende dej fra. Sæt panden i ovnen og bag tærten ved 220 grader i ca. 20-25 minutter. Lad ned køle lidt af og vend den herefter over på et fad af passende størrelse.


Servér tærten med creme fraiche eller kold flødeskum.

Sæsonens æbler

RUBINOLA Velsmagende æble, der bruges fra sidst i september.

ELSTAR Et af de bedste spiseæbler! Brugesfra sidst i september til efter jul.

INGRID MARIE God havesort, der kan plukkes fra træet over en længere periode. Det kan bruges både som spiseæble og madæble.

FILIPPA 1. klasses fast vinterspiseæble. Dansk oprindelse.

PIGEON ELLER ILDRØD PIGEON Et fast, sprødt og saftigt æble der har en let bitter smag på grund af indhold af tannin.

BELLE DE BOOSKOP Det bedste madæble, der også er et godt spiseæble, når det får lov at modne på træet. Kan gemmes længe.

Du kan finde et stort udvalg af æblesorter fra Lilleø f.eks. Ingrid Marie, Elstar og Belle De Booskop, i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod.

Fyld en pose for 22,- pr. kilo.

 

Æbler har det fantastisk i Danmark og det giver mening at udforske alle sider af denne spændende ressource. Æbleisvin har vundet godt frem ledet af Cold Hand Winery ved Randers, som har sat standarden højt og fra start manifesteret sig ved en usædvanlig høj kvalitet og balance.

Malus Danica laves på Ingrid Marie, Filippa, Elstar og Jonagold, der presses, hvorefter mosten nedfryses.

Under den meget langsomme optøning, løber den intense, koncentrerede most fra, mens en del af vandet bliver tilbage i isklumpen. Vinen gæres i op til 15 måneder, og stopper som regel af sig selv. Resultatet er en fyldig og cremet dessertvin med en smuk kombination af æblernes syre og sødme og en rig, karamelagtig undertone. Glimrende til kraftige blåskimmel- og rødkitoste eller desserter med æbler eller kvæder. Servér direkte fra køleskabet.