Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Lidt om trøfler...

 

Der findes mange forskellige trøffelsorter, men ikke alle er spiselige. 

De bedste spiselige af slagsen har opnået stjernestatus på højde med caviar og safran. Det skyldes trøflens helt unikke smag og det faktum, at trøfler er exceptionelt svære at dyrke. De er sjældne at finde naturligt, og derfor er både prisen og efterspørgelsen høj. 

Udover de store skove i Italien og Frankrig, hvor de fleste trøfler findes, ses svenske og danske trøfler også på markedet i ny og næ, og især danske trøfler er ekstremt sjældne.

Som regel findes de ved en tilfældighed af helt almindelige danskere, som ikke har søgt efter dem. 

 

 

DE MEST ALMINDELIGE OG KENDTE SPISETRØFLER

Den sorte vintertrøffel er i højsæson lige nu og kan med fordel anvendes til alt lige fra klassiske bøffer, fisk, grøntsagsretter eller helt simple pastaretter. Trøfler kan også sagtens bruges i det søde køkken og er især gode i desserter, som indeholder chokolade. I sæson kan trøfler altid bestilles i vores gourmetsupermarkeder på Nordre Toldbod og ILLUM Rooftop – ofte har vi dem liggende

 

Sommertrøffel (latin: Tuber æstivum vitt.)

Efterårstrøffel (latin: Tuber uncinatum chatin)

Den sorte vintertrøffel (latin: Tuber melanosporum vitt.)

Den hvide trøffel (latin: Tuber magnatum pico)

Den hvide forårstrøffel(latin: Tuber albidum pico også kaldet Tuber borchii).