Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

SVÆRT VANEDANNENDE VINE FRA WÜRTTEMBERG

PRODUCENT: WEINGUT DAUTEL | OMRÅDE: WÜRTTEMBERG, TYSKLAND

Så er det blevet tid til Danmarkspremiere på vine fra det upåagtede Württemberg, som de fleste danskere, der stadig tager biler sydpå, intetanende haster forbi. Hvis du giver Weingut Dautel en chance får du helt sikkert lyst til mere, og vi hjælper gerne med at booke et besøg i den lille hyggelige vinby Bönnigheim.

Fagekspert, Per Bach


Hver eneste uge er der vel omkring en snes vinproducenter, som uopfordret henvender sig til os. De mener, deres vine lige præcis passer ind i Løgismoses sortiment, og selvom vi efterhånden siger nej til en del af det, dukker der stadig mange prøve asker op på Toldboden, som ingen i smagepanelet har noget forhåndskendskab til.

Anderledes bedre odds har prøve flasker, som dukker op på Toldboden efter, vi har screenet mulighederne på vinrejser og messer eller som her har modtaget et gyldent insidertip.

Således dukkede Weingut Dautel op i horisonten, da jeg modtog en mail fra Tysklands måske mest begavede vinkender Gerhard Eichelmann, som lige ville gøre opmærksom på, at sønnen Christian havde taget over hos Weingut Dautel, og at det, der foregik i kælderen, var ren "weltklasse". Det udløste en mail til Thilde, som var på vej til Prowein i Düsseldorf: "Hvis du lige har 10 minutter skulle du kigge forbi Dautel i hal 14/E31". Det blev vistnok til lidt mere end 10 minutter, og nogle uger senere ankom hele den imponerende kollektion fra Weingut Dautel til Toldboden.

Det blev til en herlig smagning, hvor der var plads til begejstring, og hvor vi virkelig fik lov til at øve os ud i begrænsningens svære kunst, da vi skulle beslutte hvor, vi skulle starte. Vi endte med at lægge fra land med disse 3 svært vanedannende hvidvine, der alle er spontangærede i rustfrit stål og modnet 6 måneder på gærresterne frem mod aftapningen.

Riesling Trocken Gutswein 2017

Snorlige, klassisk, energisk og velsmagende Riesling med associationer til saftige ferskner, sprøde æbler og herlig moden citrus, som skaber fin balance mellem mild fylde og animerende syre.

Riesling Trocken Gipskeuper 2017

Elegant og spændende Riesling fra parceller rige på calciumsulfat, som tilfører aromaer af frisk frugt og moden citrus en salt næsten lyrisk mineralitet, som er ganske enestående.

Weissburgunder Trocken Gipskeuper 2017

En herlig energisk og aromatisk Pinot Blanc hvor ananas og nektarin spiller perfekt sammen med den underliggende mineralitet og sprøde syre. Hvis præmissen er fadfri friskhed gøres det næppe bedre!