Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

PREMIERE PÅ NY OVERDÅDIG RIESLING FRA SÜDLICHE WEINSTRASSE

PRODUCENT: WEINGUT GIES-DÜPPEL | OMRÅDE: PFALZ, TYSKLAND 

Vi fejrer, at det nu er 10 år siden vi første gang mødte Volker Gies og det der dengang var hans kæreste Tanja med præmiere på en helt ny, overdådig Riesling og en spændende smagekasse hvor du på 6 forskellige måder kan opleve hvor flot Volker Gies har håndteret Riesling-druen i den opløftende 2017-årgang.

 

Fagekspert, Per Bach

Smagekasse med 6 forskellige Riesling Pfalz 2017. Kassen som enhver, der holder af sprød Riesling må eje. Ud over Riesling 360° er der tale om Volker Gies 4 forbløffende terroirvine hvor han stjæler frugten fra parceller med Erste Lage eller Grosses Lage-status for at vise jordbundens indflydelse på vinene smag. Derudover vinen fra Volkers ældste vinstokke på Ranschbacher Seligmach.

 

Weingut Gies-Düppel kom i foråret 2008 da Christian Grønlykke vurderede, at nu var Tyskland i almindelighed og tysk Riesling i særdeleshed blevet så brandvarmt, at der skulle oprustes.
Vi kørte ned og besøgte den prestigefyldte Mainzer Weinbörse hvor de såkaldte VDP. Prädikatsweingüter præsenterede deres nyeste vine. Vi fik et solidt indtryk af kvalitetsniveauet og den aktuelle årgangs profil og med det i bagagen begav vi os ud på en mindre tourné til nogle af dem, som endnu ikke var blevet inviteret indenfor i det ne selskab. Blandt andet besøgte vi en håndfuld unge vinbønder, som delte deres passion i noget de kaldte "Südpfalz-Connexion", og det var her vi første gang hilste på Volker og Tanja.

Efter den obligatoriske rundvisning lod de os smage en stribe gnistrende rene og forførende sprøde vine. Vi var solgt på stedet, og den store vinhandler var klar at til at lægge den første ordre inden vi tog afsked. Desværre gik det ikke sådan, for da Christian Grønlykke skulle til at vise sin handlekraft kiggede Tanja over på Volker og sagde: "Volker, das ist überhaupt nicht möglich. Sie werden sicher mehr Paletten bestellen, und so werden wir unsere Stammkunden in diesem Herbst enttäuschen." Det var lige her, vi opdagede, hvem der havde bukserne på, og noget slukørede måtte vi nøjes med at takke for oplevelsen og smide vores visitkort. Hjemme i Danmark ventede en mail fra Tanja. Hun havde regnet sig frem til, at de sammenlagt kunne undvære 444 flasker, som vi kunne få som et "One Shot". Vi sagde pænt ja tak, og den sommer blev der festet i sprøde Pfalz-vine på Toldboden. Siden gik der nogle år, hvor Volker og Tanja brugte tiden på at blive gift, få et par unger og nok så vigtigt indledte jagten på små interessante parceller på de berømte skråninger omkring Birkweiler.

I foråret 2014 var der så hul igennem igen. Tanja undskyldte ventetiden og meddelte, at de nu var ved at have volumen nok til at tage eksport seriøst. Så hvis vi stadig var interesserede ville hun sende prøver...

Siden har vi hvert år fået tilsendt en del af parrets kollektion, og da Volker Gies både er legesyg og udstyret med en ustoppelig skaberglæde er smagningen af de nye vine fra Weingut Gies-Düppel blevet en tilbagevendende glædesstund for Løgismoses smagepanel.

Riesling 360° Gutswein, 2017

Sidste år fik Volker Gies den lidt skæve idé, at han ville kunne skænke den betagende udsigt fra familiens terrasse i et enkelt glas. Det blev til denne 360° rundt om Birkweiler. En vin sammenstukket af frugten fra 9 forskellige parceller, som man alle kan se oppe
fra vingården. Druer fra Mandelberg, Rosenberg og Kastanienbusch indgår, og allerede flasken signalerer, at denne vin ikke er en helt almindelig Gutswein. Vidunderlig frugt og markant moden syre, som suverænt balanceres af hele 13g. restsukker, som betyder, at vinen hverken må kaldes Trocken eller Feinherb. En overrumplende Riesling!