Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

DRØMMEN OM DEN PERFEKTE PILSNER 

PRODUCENT: LÖWENBRÄUEREI | OMRÅDE: BADEN, TYSKLAND

 

Det er virkelig en undtagelse, at man kan få øl fra det lille Braunlinger Löwenbrauerei i Danmark. Resten af produktionen sælges indenfor en radius af 50 km fra bryggeriet, og sådan har det været drevet i 7 generationer siden åbningen i 1783. Småt, godt og lokalt.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

Da det startede var det det fjerde bryggeri i den lille by Braunlingen i den sydlige del af Baden. Survival of the fittest gælder også i bryggeribranchen, men fittest er ikke altid størst. Löwenbrauerei er det eneste bryggeri, der er tilbage i Braunlingen, så noget må de have gjort rigtigt.
Måske netop fastholdelsen af størrelsen har gjort det muligt for familien Kalb at overvåge hver eneste del af processen og ikke afvige fra, at der altid brygges til ordre. Resultatet er øl med en usammenlignelig friskhed, og i det brogede marked af mere eller mindre vellykkede specialøl med alverdens tænkelig og utænkelige smagsretninger hører en fuldstændig klassisk, frisk og læskende pilsner til sjældenhederne, særligt hvis man ønsker noget andet end mastodonternes stangvarer.
Braunlinger Löwenbrauerei er ikke opfinder af noget nyt. De har perfektioneret klassikerne og krydret dem med fristende drikbarhed uden dikkedarer brygget efter det tyske reinheitsgebot. Der er ingen konservering eller opvarmning og selv humlen kommer fra lokale producenter.

Øllet er en fryd for alle yndere af den tyske pilsnertype og tysk brygmesterkunst. Nyd dem direkte fra køleskabet til pølser i alle afskygninger, choucroute eller de fleste retter med svinekød og kylling. Øllet er også fremragende til frokostbordet, særligt til sild.

Oktoberfest


Oktoberfest blev første gang afholdt i 1810 i München, og var oprindeligt skabt rundt om et hestevæddeløb. Det sidste blev dog afholdt i 1960 og siden har festen drejet sig om at drikke så meget øl som muligt.
Festen afholdes nu ikke bare i München, men mange steder i verden om end München med sine 6 millioner gæster i perioden 22. september til 7. oktober er den absolut mest besøgte. I det største telt kan der sidde 11.000 mennesker ved langborde, og der serveres som udgangspunkt øl i 1-liters krus.

 

Find pølserne hos Løgismose på Nordre Toldbod

Grillpølse porchettanuancer, Thomas Rode

Grillpølse med bacon og urter, Thomas Rode 

Karrypølse, Herrmansdorfer

Weisserwurst, Herrmansdorfer 

Ølpølser fra Nordhavn Manufactory