Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Fine, Karakterfaste vine fra Gigondas

Producent: Domaine Les Goubert | Område: Rhône, Frankrig

Vinene fra Domaine Les Goubert har været en del af Løgismoses DNA i snart 25 år. De er altid fine og karakterfaste. Langt fra så rosinerede som gennemsnittet i Gigondas, og viser man dem lidt tålmodighed vil man blive begavet med en delikatesse, som er ganske enestående for appellationen. Skænk dem gerne i glassene til Mortensaften og juleaften, hvor de går smukt i spænd med både saftige andestege og confit de canard.

Fagekspert, Per Bach

Domainet daterer sig tilbage til 1636 og er en af de første bebyggelser udenfor den beskyttende bymur i middelalder- byen Gigondas og har sit navn efter Augusta Goubert, der betingede sig denne forevigelse af sit pigenavn inden hun giftede sig ind i Cartier-familien. I dag er det så hendes søn Jean-Pierre Cartier og hans datter Florence, som i en kærlighedsfuld familiealliance fører domænet videre.

De er henholdsvis 3. og 4. generation på stedet og Jean-Pierre er såkaldt autodidakt og efter eget udsagn, selv- om han nærmer sig pensionsalderen, slet ikke færdig med at lære hvad et smukt terroir og sunde ustressede vinstokke betyder for kvaliteten. Florence derimod har taget den uddannelse hendes far aldrig fik, og er efter studier på land- brugsskolerne i Montpellier og Beaune

i færd med at tage de sidste eksaminer på berømte Université du Vin i Suze la Rousse.

Domaine les Goubert breder sig efter- hånden over 23 ha fordelt på flere end 40 forskellige parceller rundt i bakkerne nedenfor de spektakulære Dentelles de Montmirail. Her arbejder Jean-Pierre og Florence lige som så mange andre i disse år med stor respekt for naturen og de næste generationer, men de mener ikke, at økologi er et mål i sig selv, og slet ikke noget man skal skilte med. I stedet taler de om en udogmatisk rationel mo- dernisme, der skal sikre en upåklagelig og stigende kvalitet i vinene, samtidig med at biodiversiteten får lov til at blomstre mellem vinstokkene.

Gigondas 2014

Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault og Clairette gæret i beton og derefter for 40 procents ved- kommende modnet 12 måneder i små brugte fade inden aftapningen uden klaring eller filtrering. Stadig en lille smule reserveret, men stor finesse og præcision presser sig på. Nærmest old school! Brombær og solbær i selskab med kirsebærbrændevin, tobak, lakrids faste tanniner og en behagelig mineralitet. Giv den tid enten i glasset eller i kælderen!

Gigondas Cuvée Florence 2014

Det var et nybrud da Jean-Pierre Cartier som den første lagrede sin Gigondas på små nye fade tilbage i 1985. Udelukkende Grenache og Syrah fra tre små parceller med familiens ældste vinstokke. Gæring i beton fulgt af 24 måneder på 228 liters fade (50% nye) fra respekte- rede François Frères inden aftap- ningen uden klaring eller filtrering. Brombær, hindbær og kirsch svøbt i subtile krydrede aromaer fra fadene. En meget generøs vin in spe!