Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Christian Dautels fornemmelse for Pinot Noir

Producent: Weingut Dautel | Område: Württemberg, Tyskland

Vi præsenterede Christian Dautels hvidvine i september og de blev overordentlig positivt modtaget, ikke mindst af Berlingskes anmelder, Rolf Madsen. Klub Løgismoses medlemmer var tydeligt nysgerrige på vinene på dette stadig ret ukendte tyske område, og når de oven i købet kom fraet af de mest velrenommerede huse i regionen, var betænkningstiden kort. Men vi har mere i ærmet fra Christian.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

Württemberg er egentlig et rødvinsområde forstået på den måde, at 62% af beplantningerne udgøres af blå druesorter. Selvom det stadig er Trollinger, der fører an, er Pinot Noir, eller på tysk Spätburgunder, i hastig fremgang ikke mindst når det handler om kvalitet og international årvågenhed.

Det er en nærmest vanvittig kvalitetsrejse, Ernst og Christian Dautel er på. Ernst tog det første skridt og forlod det korporativ, hans far havde været med til at grundlægge for at komme nærmere sine markers fulde potentiale. Christian brugte adskillige år af sit liv på at dygtiggøre sig i klassiske vinområder over hele verden inden, han vendte hjem for at bygge videre på faderens grundlag. Han er talk-of-region i Württemberg og beundres særligt for sin raffinerede tilgang til vinproduktion. Vinene er fokuserede, men aldrig overgjorte, og han holder sig klogt i den beskedne ende, når det handler om at berige de elegante vine med fad.

 

 

Solomillo betyder mørbrad. Solomillo fra sortfodsgrisen er magert og mørkere end man sædvanligvis ser på danske gris. Smagen er dyb, intens, rig og ren, som kun dyr der
har levet udendørs hele deres liv med naturligt foder, smager.

 

Spätburgunder Schilfsandstein, 2016

Spätburgunder høstet fra marker med strå-sandsten og efter gæring lagret på brugte egetræsfade. Frisk og liflig aroma af hindbær og vilde brombær fulgt op af diskrete kryddertoner med sort peber og røg. Frugten er klart i fokus men vinen byder på et sirligt underliggende lag af dybde. Servér ved 15 °C til ovnstegt fjerkræ eller karbonader med stuvet grønt.

 

Spätburgunder GG Forstberg, 2015 

Den sydvendte Forstberg-mark er en af Dautels mest skattede og dens potentiale for Spätburgunder er enormt med den komplekse kombination af mergel, kalk og ler, som jordbunden indeholder. Druerne er gæret i et stort træfad og vinen er lagret efterfølgende i 12 måneder i små fade efterfulgt af 10 måneder i et stort fad forud for aftapning.
Tydelig moden frugt med dybe kirsebærtoner og et strejf af solbær samt hint af mokka
og bitter chokolade, egetræ, kanel og korianderfrø. Det mellemfyldige Pinot Noir-udtryk er bevaret, ligesom tanninerne er fine og runde. Servér ved 16 °C til mellemkraftige retter med kalv- eller svinekød.