Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Påskefrokost med Løgismose

Påskefrokost med Løgismose


Vi har premiere på Løgismoses nye Blonde-øl, som sammen med god snaps er selvskreven til påskebordet. Prøv også at sætte en liflig hvidvin og en saftig rødvin blandt sild, fiskefilet og lun leverpostej.

 Chefsommelier Thilde Maarbjerg

 

Løgismose Blonde, Krenkerup Gods, 50 cl.

I samarbejde med det historiske gods på Lolland, Krenkerup, har jeg udviklet denne øl
til Løgismose. Krenkerup har eget bryggeri og brygger efter det tyske reinheitsgebot, så intet andet end malt, humle, vand og gær må indgå. Brygmester Alexander Ennen er uddannet braumeister i Tyskland, og han er så pertentlig med renligheden, at ikke engang pasteurisering af
øllet er nødvendigt. Vores ønske var at lave en øl inspireret af den belgiske overgærede øltype, blonde.

Blonde er relativt lys i farven, fordi malten ristes ved lav temperatur. Humledoseringen er balanceret, og øllet har en rund, let krydret profil med fine frugtige toner fra overgæringen.

Malten, der anvendes til Løgismose Blonde, er udelukkende fra Krenkerup Gods’ egne jorde og udvalgt for dens høje indhold af stivelse. Der bruges udelukkende bygmalt, som gæres med en nyudviklet alegær. Gærtypen har på kort tid opnået stor popularitet, særligt i bryg af belgiske øltyper, hvor læskende friskhed og stor drikbarhed møder en seriøs smagsrigdom med dansende frugttoner og underliggende krydderi. Humlen er en af Tysklands fineste inden for kategorien aromahumle.

Den gamle sort, Hallertau Mittelfrüh, er svær at dyrke og yder lavt, men dens fine aroma af blomster og citrus og den diskrete bitterhed gør den meget eftertragtet trods dens relativt høje pris.

Den gode malt giver Løgismose Blonde en flot fyldighed i munden, som holdes i perfekt balance af de liflige citrus- og kryddertoner og den diskrete humlebitterhed. Den kan nydes i mange sammenhænge både solo som forfriskning, til salte snacks eller til retter med fisk og skaldyr. Den smager også skønt til stegt fjerkræ. Server den gerne direkte fra køleskabet. Alk. 5,1%

 

Porse snaps, Hr. Skov, 50 cl.

Blade og rakler fra den lavtvoksende busk porse er i mere end 1000 år blevet brugt til at krydre øl og brændevin med i Danmark. Plantens symbiose med kvælstoffikserende aktinobakterier i jorden gør det muligt for den at leve, hvor få andre vækster trives, og i Danmark findes den primært i Jylland. Bladene giver den kraftigste smag, mens raklerne, der plukkes om vinteren, giver en rundere og mildere smag. Begge dele indgår i Hr. Skovs bud på den gode klassiske snapsevariant, der egner sig godt til de lune sager. Alk. 40%.

 

Dild snaps, Hr. Skov, 50 cl.

Selvom dilden oprindelig kommer fra Centralasien, har vi i Norden taget den til os som vores egen. Den bruges udbredt i det danske køkken, og selv i brændevine er den populær med sin distinkte, krydrede smag. Hr. Skovs variant har trukket med krondild fra haverne i Blåvand, og den smager fremragende til sild og paneret fiskefilet, gerne serveret let afkølet. Alk. 40%.

 


Riesling ”Konglomerat”, Walter Buchegger, 
Kremstal, 2016

Selvom Grüner Veltliner-druen danner grundlag for den største mængde hvidvin fra Østrig, nyder Riesling også stor succes fra alpelandet i midten. De lange, lune sommerdage og de knap så bjergrige dele af landets østlige del giver modne, intense Rieslingdruer, og Walter Buchegger driver sin fremadstormende vingård i Kremstal med stor passion.

Hans Riesling ”Konglomerat” er gæret og lagret på ståltanke, og byder på saftspændt citrus, klementin og grøn mango i smag og duft, der elegant afsluttes med mundvandsdrivende syre og en snert af melisse.

Meget alsidig, f.eks. til røget ål med røræg eller hønsesalat med bacon og cornichoner. Server ved 7 ̊C. Alk. 12,5%.


Côtes-du-Rhône ”Guy Louis”, Tardieu-Laurent, 2015, ØKO

Med hårdt arbejde, netværk og dygtighed skubber familien Tardieu sine vine frem og konkurrerer med de allerbedste domainevine i Rhône. Sidste nyhed fra det dynamiske hus er økologi, og Tardieu–Laurents Côtes-du-Rhône-darling, ”Guy Louis”, er økologisk certificeret fra og med årgang 2015. Druerne kommer udelukkende fra cruer, nærmere betegnet Rasteau, Lirac, Beaume de Venise og Vacqueyras, og den høje druekvalitet løfter ”Guy Louis” et niveau op i forhold til Tardieu-Laurents anden Côtes-du-Rhône, ”Les Becs Fins”.

Druesammensætningen udgøres af 60% Grenache, 35% Syrah og 5% Mourvèdre, og vinen har lagret 12 måneder på 1 og 2 år gamle fade samt 6 måneder på store, ældre fade. Både duft og smag fremstår til den kraftige side med sydfransk krydderi, modne blommer og brombær samt friskkværnet peber og menthol. Server ved 18 °C til lun leverpostej eller ribbensteg. Alk. 14%.