Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Provenceregionens stolthed

Producent: Domaine Gavoty
Område: Provence, Frankrig

 

 

Hvis man kan tale om, at vin kan være smuk, må rosévin fra Provence være en selvskreven reference. Få steder i verden opnås den samme sartrosa farve, som ved første øjekast indgyder glæde og forventning.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg
 

Det kan være svært at vurdere, hvor man skal starte, når det handler om Domaine Gavoty. Er det romertiden, der har efterladt utallige spor på ejendommen, herunder en milesten med latinsk indgravering? Er det ved starten af familien Gavotys mere end 200 år lange ejerskab af domainet, der nu bærer deres navn? Eller er det da Christian Grønlykke mødte den purunge Roselyne Gavoty, der som 8. generation af familien stod på spring for at videreføre familiearven?

Gavoty er en historie i sig selv, men det er også en historie i Løgismose. Familiens udgave af Provenceregionens stolthed, rosévin, er ikke bare arketypisk, men også på én gang både seriøs og uhøjtidelig. En vin, hvis lige vi ikke har fundet hos andre producenter. Og det til trods for, Provence har været og stadig er med i toppen blandt yndede vinområder i Løgismose.

Mellem 70 og 80% af Roselynes vine er rosé, og hun laver flere udgaver og kvaliteter. Fyrtårnet er Cuvée Clarendon opkaldt efter en af domainets vigtigste profiler, Bernard Gavotys, pseudonym ”Clarendon”, som han brugte, når hans skrev om musik i avisen ”Le Figaro”. Melopée de Gavoty er lillebror, der fremstår lettere i udtrykket.

 

 Roselyne Gavoty er 8. generation af familien der viderefører domainet.

 

 

Melopée de Gavoty, Domaine Gavoty, 2016

80% Grenache, 20% Syrah, gæret og efterfølgende lagret 6 måneder i ståltanke. Duft af citrus og rød grape samt jordbær, ribs og hindbær. Frisk og let i munden med afsluttende tørhed. Fin klassisk Provence-rosé. Server ved 7 °C. Alk. 13%.

 

Rosé ”Cuvée Clarendon”, Domaine Gavoty, 2016

70% Grenache, 15% Cinsault og 15% Syrah, gæret og efterfølgende lagret 10 måneder på ståltanke. Intens, dyb duft af jordbær, mandarin, appelsin og røde kirsebær samt blomster og rosmarin. Fyldig smag for Provence-typen, der afslører høj koncentration og vinøsitet, uden det delikate udtryk kompromitteres. Dyb og luksuriøs rosévinsoplevelse. Server ved 8-9 °C. Alk. 14%.