Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Klassisk bordeaux 2014 & en sjælden vertikal

Producent: Château Belles-Graves 
Område: Lalande-de-Pomerol, Frankrig

Belle-graves


Løgismoses import af vinene fra Belles-Graves startede i 70’erne og dermed af Lene og Sven Grønlykke. Som Christian Grønlykke også senere har udtalt, smager Belles-Graves af Pomerol, men til Lalande-de-Pomerol-priser.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg 

 

Den lille flod La Barbanne markerer grænsen mellem Pomerol og satellit-appellationen, Lalande-de Pomerol, hvor Belles-Graves ligger. Slottet er placeret på en fredfyldt skråning ned mod floden og kan således skue over til den berømmede nabo mod syd. Både Petrus og Château Clinet ligger indenfor 1 km. fra Belles-Graves og ejendommens 17 ha vinmarker svøber sig som en hestesko rundt om slottet. Beplantningerne er begrænset til to sorter, 88% Merlot og 12% Cabernet Franc, og jordbunden er på linje med Pomerol rig på jernoxid, hvilket giver den en rustrød farve.


Udsigten mod Petrus mellem regnbyger, oktober 2017

 

Xavier Piton har været ved roret siden 1989 og er tredje generation på slottet, siden familien overtog det i 1938 for 140.000 franc. Det var på dette tidspunkt, slottet fik sit navn, et navn, der gennem tiderne har vokset sig stærkt og anerkendt. Slottet har holdt en imponerende stabilitet gennem de mange år, vi har importeret vinene derfra.

Slottets Grand Vin laves på de ældste vinstokke og er en vin de garde, hvilket betyder, den kan lagres. Alle beslutninger og processer fra mark til aftapning er foretaget med henblik på at skabe et potentiale for udvikling i asken. Xavier udtaler selv, at vinen laves med respekt for de ældste bordeauxtraditioner, og den forener den runde Merlot-karakter med en nærmest nobel rankhed. Fadlagringen spænder typisk fra 12-15 måneder.


 Slottet – Château Belles-Graves

 

 

Château Belles-Graves, 2014

80% Merlot, 20% Cabernet Franc, 12 måneder på 225-liters fade, heraf ca. 30% nye.
Fin duft af solbær, blommer, blyant, ristet egetræ og vanilje samt en snert af tobak. Mellemfyldig i munden med tanniner, der allerede er godt afrundede og drikke
modne. Frugten har god livlighed på paletten med en passende, harmonisk længde og elegant krydderi i afslutningen. Klassisk udtryk for højrebred i Bordeaux. Server ved 18 °C til kraftigere retter, f.eks. en god bøf. Alk 13,5%.


Limited edition – begrænset mængde!

Château Belles-Graves Vertikal, årgang: 07, 08, 09, 10, 11, 12

Xavier Piton har sammensat 30 kasser af 6 flasker til Løgismose fra sit private lager af ældre årgange og pakket dem i trækasser. Et unikt indblik i slottets historie og nogle af dette årtusindes bedste årgange.