Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

FYLDIGE RHÔNEVINE TIL GRILLET GRØNT

PRODUCENT: HALOS DE JUPITER | OMRÅDE: RHÔNE

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Måske tyvstartede nogle allerede i april, men i maj er der for alvor gang i grillsæsonen, uanset om der kræves tæpper, varmelamper og tykke sokker. Vi vil sidde ude og spise, når kalenderen siger maj og er aftensmaden lidt branket i kanten, lever vi også med det. Rigtig mange grøntsager smager fremragende på grillen enten som tilbehør eller ligefrem som solo-retter. I maj bugner det med grøntsager fra Middelhavsregionen, og vi har fundet to vine, der gør sig særligt godt med kraftigt grønt på grill.

 

 

”GRENACHE ER KONGEN AF RHÔNEDALEN”

Ordene kommer fra Philippe Cambie, et af de mennesker i verden, der har den største viden om Rhônedalens vinmæssige potentiale, druerne, jordbunden og traditionerne. Og så er han forbandet god til at smage vin.

Han er konsulent for en lang række producenter i den sydlige Rhônedal, hvilket er hans speciale, og modsat mange andre konsulenter, forsøger han ikke at ensarte smagen i de vine, han har under sine vinger. Han udtrykker selv, at hans opgave er at hjælpe producenten til at nå sit eget mål med vinen, og derfor er hans signatur ikke så tydelig. Jeg tror, hans tilgang bunder i den store ydmyghed, der præger hans personlighed. Magen til afslappet og easy going franskmand skal man lede længe efter.

Hans egne vine laver han sammen med Michel Gassier fra Château de Nages i Costières de Nîmes under navnet Halos de Jupiter. Meget af vinen er noget, han udvælger som betaling for de konsulentopgaver, han udfører, og han dækker bredt i forhold til appellationer. Hans egne vine har i den grad signatur og fremstår altid bløde og venlige, selvom der også er solid kraft og pænt med alkohol. De er hjertelige, jordnære og utrolig lette at holde af, meget lig Philippe selv.

Gigondas, Halos de Jupiter, 2015

Frugten kommer fra to gamle parceller med Grenache og Mourvedre. Den endelige blanding udgøres af 80% Grenache og 20% Mourvedre, der efter endt gæring lagrer ca. 1 år på cementtanke. 2015 kom ovenpå det mere udfordrende 2014 i Gigondas, og var på alle måder en succesfuld årgang, med både umiddelbar charme og potentiale til minimum 10 år i kælderen.

Rig, dyb bærsmag med syltede blommer, hindbær og brombær, sort the, rosmarin og viol samt kakao. Kraftfuld, fyldig og stofrig med stor bredde i smagen og en varmende, lang eftersmag. Servér den ved 18°C.

Costières de Nîmes, Halos de Jupiter, 2014

Cambie er mesterlig til at få masser af karakter frem i sine vine, selvom mange af dem ikke har været på fad. Denne vin består af 75% Grenache og 25% Syrah gæret på ståltanke med efterfølgende lagring på cementfade.

Brombær, jordbær og blommer ledsages af oliven, salvie og lidt lakrids. Fin, tæt smag, der fylder godt i munden og afsluttes med bløde, næsten umærkbare tanniner. Servér den ved 16°C.