Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

TYSK RAKETOLIE FRA PFALZ

PRODUCENT: WEINGUT GIES-DÜPPEL

I en periode efter gæringen er overstået fremstår vinens aromaer særligt potente og strålende. Det skyldes, at gæringen opbruger alt den ilt, der er i druemosten og det er netop ilt, der kompromitterer de mest delikate og klare frugtaromaer. Når de nye vine fra sidste års høst lander på lageret i foråret, er de nyaftappede og fulde af energi. Det er sand, menneskelig raketolie.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg 

"Det er uden for min forståelsesramme, hvordan de kan producere et så bredt udvalg af ekstremt gode vine til så overordentligt rimelige priser."

 

De har gjort det før, og de gør det igen. Med ihærdig, målrettet indsats og en usædvanlig sans for ordentlighed driver tyskerne en dynamo, ingen andre kan matche. Tanja og Volker Gies i det lune sydtyske vinområde Pfalz er et godt eksempel på, hvordan den ene dags idé kan realiseres gennem næste dags handling.

Fra deres vingård i Birkweiler kontrollerer de ca. 20 ha vinmarker og brillererårgang efter årgang med en perlerække af vine, som glæder mange danskere.

På billedet ses: Volker, Tanja og Lukas Gies

 

Grauburgunder Trocken Calcit, 2017

Denne burgunderdrue kendes også som Pinot Gris eller Pinot Grigio, og den nyder stigende popularitet og udbredelse. Tyskerne har dyrket den længe med skiftende held, og den store udfordring lader til at have været, hvilken stil man ønskede at ramme. Skulle det være den tungere, flæskede stil fra Alsace eller den lette, sprøde version fra Norditalien? Gies-Düppels version er et godt bud på, hvad der kunne blive Tysklands helt egen version. Friskheden trækker i retning af Norditalien, men det aromatiske udtryk læner sig mere op ad Alsace. Resultatet er en vibrerende hvidvin med dyb frugtighed og en sjælden kombination af både at være fedmefuld og opfriskende. Abrikos, hvide ferskner, akacie og mango følges op af gnistrende pink grape og et diskret strejf af røg i afslutningen, trods vinen udelukkende er lavet på ståltanke. Mild og elskelig. Servér ved 7 °C som aperitif eller til grillet lyst kød for eksempel med karry eller chili.


Spätburgunder Blanc de Noirs ”Illusion”, 2017

Spektakulær, overraskende og vellykket er, hvad man kan kalde Volkers udgave af en hvidvin på Pinot Noir-druen. Det ses hovedsageligt i Champagne, hvor druen optager mere land end nogen anden, og hovedparten vinificeres til hvidvin, inden trykket skabes i flasken. Denne version er markant anderledes, og uvidende om ophavet ville man nok have antaget et andet. Her er syltet mandarin, ferske og hvide blomster samt modne gule æbler og en lille snert af hindbær, som for den opmærksomme bekræfter linket til en blå druesort. Gies-Düppels signatur i form af læskende friskhed fra start til slut er smukt repræsenteret, og vinen slutter med god tørhed. Servér ved 7 °C til de sidste hvide asparges eller thai-inspireret mad. Er også fremragende til nigiri og makiruller, hvor sødmen fra risene spiller flot sammen med frugten i vinen.


Spätburgunder Trocken, 100 cl, 2016

Et absolut hit, når der er mange retter på menuen, og mange ved bordet eller på tæpper på græsset, stemningen er munter og uhøjtidelig, og vinen glider som snakken let og ubesværet. Gies-Düppels 1-liters udgave af den populære Pinot Noir-drue er usædvanlig vellykket ikke mindst set i lyset af den beskedne prissætning. Skruelåget gør det nemt selv på skovturen at åbne en flaske til, og den milde, bærfyldte smag med helt runde, umærkbare tanniner og en dansende lethed giver den mange venner og få fjender. Køl den gerne ned til mellem 12 og 15 °C til sommerens store gilder, eller pak den i picnickurven.