Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

kølig rosé og salade niçoise

PRODUCENT: DOMAINE GAVOTY | OMRÅDE: PROVENCE

Med et bugnende udvalg af grøntsager, ferie og sol er det højtid for en af sommerens skønneste kombinationer af mad og vin. Nyd den både til frokost eller aften og tag den gerne med på stranden eller på skovturen. Salade Niçoise og rosévin er et hit.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg


Sæsonen for rosé startede med et trylleslag i år, og maj måneds varme, tørre dage satte fart på efterspørgslen. Vi måtte i hast få mere rosé på lager, men ikke alle fik fart på sydpå, hvor vi henter vores rosévin. Roselyne Gavoty var ligeglad med uventet dansk sommervarme, og holdt fast i at vente med at tappe sin toprosé, Cuvée Clarendon til slutningen af maj, som hun plejer. Nu er den her endelig, netop som ferietiden starter og undskyldningerne for ikke at nyde vin flere gange om dagen er blændet væk af solen. Vinene fra Provence’s rosé-dronning er værd at vente på,
og de står klar på lageret til endeløse dage i det danske sommerland.

 

SALADE NIÇOISE

Sprøde salatblade, nye kartofler, solmodne tomater og saftige grønne bønner toppet med den bedste tun, kogt æg og klassisk vinaigrette. Salade Niçoise er en af sommerens skønneste salater, og med et glas godt afkølet rosévin fra Provence til er der dømt fryd for både øjne, næse og gane.

Se opskrifter her

Melopée de Gavoty 2017

Roselynes åbningsnummer fra Cotes de Provence er Melopée de Gavoty, som hun sammenstikker af 80% Cinsault, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Grenache. Frisk og sprudlende aroma af røde bær og fersken. Let krop med udpræget frisk smag af bær og blomster, som slutter tørt. Servér direkte fra køleskabet.


Rosé Cuvée Clarendon 2017

Måske den fineste rosévin fra Provence overhovedet, Cuvée Clarendon har det hele og lokker med den skønneste farve samt smagsdybde og koncentration ud over det sædvanlige. Roselynes darling udgøres af 70% Grenache og 30% Cinsault og hun lader sædvanligvis skallerne ligge med mosten 5-7 timer forud for gæring, hvilket giver en roséfarve i den mørke ende af skalaen for Provence-rosé vel at mærke. Saftig og smagsrig med toner af røde appelsiner, modne jordbær og læskende citrus med indslag af vandmelon og krydderurter, søde tomater og gule hindbær. En blændende rosé ikke bare fra Provence men fra denne verden. Servér den ved 10 °C til Salade Niçoise, grillet kylling med Piment d’Espellete eller til muslinger i tomatsauce.

Cuvée Clarendon er min absolutte favorit rosévin uanset om det er solo eller til mad. Få rosévine rummer så meget smag og karakter og det samtidig med, at den glider uden det mindste snert af anstrengelse og krav til opmærksomhed. Fyldestgørende og letdrikkelig på samme tid. Jeg har endda omvendt et par konservative mænd, der elsker at hade rosévin, med den. Inden du forsøger det samme så overvej, om det er en ægte skeptiker, du har med at gøre, eller om det i virkeligheden er en afviser. Sidstnævnte type kan selv ikke Cuvée Clarendon rokke ved.