Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

"Châteauneuf-du-Pape må være perfekt til grillet gris..."

PRODUCENT: CHÂTEAU MONT-REDON | OMRÅDE: CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE, RHÔNE

Det var det første, jeg tænkte på, da jeg smagte 2014 årgangen fra Mont-Redon. De sprøde, røgsmagende svær og det rige, møre kød på svineskanken, Thomas havde stegt weekenden forinden på vores OFYR grill kom frem fra hukommelsen. Et perfekt match. Châteauneuf-du-Pape skal ikke kun nydes i stearinlysets skær juleaften. Den skal også glimte i sollyset til en lang række gode, danske grillklassikere.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg 

6 fl. 1.500,- SPAR 270,- 
12 fl. 2.500,- SPAR 1.040,-


Det er skønt at opsnuse perlerne selv, men det er også en meget stor fornøjelse at erfare, at de allerede lægger i kurven. Mont-Redon bliver ved med at overraske mig og krybe længere og længere ind i mit hjerte.

En nylig vertikalsmagning af syv årgange, hvor den ældste var fra 1989, bekræftede ubetinget min kærlighed. Den unikke beliggenhed på plateau de Mont-Redon, beslutningen om at dyrke samtlige tilladte 13 druesorter selvom det er besværligt, den sensible brug af fadlagring og den kompromisløse tilgang til kvalitet tegner et stærkt billede af et af områdets mest veldrevne domainer. Sidstnævnte gjorde en enorm forskel i den udfordrende 2014-årgang; den største overraskelse for mig i vertikalsmagningen. Hele 50% af druerne blev sorteret fra, hvorfor Mont-Redon dette år kun producerede halvdelen af, hvad de plejer.

Resultatet taler for sig selv, og Pierre Fabre viser, at han ikke spiller hasard med det omdømme, hans familie har brugt generationer på at opbygge. Modsat 2015 er 2014 lige nu åben og generøs, og er allerede begyndt at vise de første tegn på udvikling. Den klassiske Mont-Redon-signatur i form af diskret underliggende friskhed gør desuden vinen til en af de mest harmoniske og letløbne paver overhovedet.

2014 er en charmetrold med spændstige toner af røde bær og modne blommer, et strejf af sort peber, allehånde og røg, tørret rosmarin og brændt ler. Kombinationen af de tre terroirs, rullesten samt sand og kalksten skaber en unik balance og viser styrke i form af krydderi, parfume og friskhed. Mont-Redon er ærkefransk i sin præcision, men der er ingen tegn på ærgerrighed, pral eller narcissisme. At de ikke ser andre måder at gøre tingene på som en mulighed, er det, der kendetegner familien Fabre.

Jeg foretrækker at nyde den en anelse afkølet, især om sommeren. Helt ned til 16 °C kan den klare og gerne i Bourgogneglas både mens man griller og serveret til reelle eller ureelle stykker af gris eller kalv. Prøv den også til det alt for oversete grillemne, and.