Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

En enlig svale: Quinta Sardonia 2015

Område: Sardón Del Duero, Spanien

"Uden at kunne sidde på hjul af populær appellation på etiketten, har Quinta Sardonia skabt sig en plads i rampelyset. 2015 er den bedste, årgang jeg endnu har smagt fra Quinta Sardonia"

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Quinta Sardonia

 

Få undlader at nævne Peter Sisseck i samme sætning som Pingus, og den ikoniske spanske vin er da også indbegrebet af sin skaber eller formidler, som Peter nok ville foretrække at kalde sig selv. Han er et talent, en grubler, en perfektionist, men samtidig er han i kontakt med den del af verden, der ikke kan måles og vejes. Måske er det netop den særprægede kombination, der gør ham til en af verdens bedste vinmagere.

En stor del af hans hjerte er i Spanien, og at der er plads til andet end Pingus i det, har han bevist adskillige gange gennem de sidste 30 år. Hans debut i Ribera del Duero var på Hacienda Monasterio, der hurtigt gav ham blod på tanden i det på daværende tidspunkt relativt uudforskede område. Første årgang af Pingus kom i 1995, og i 1998 fik han mulighed for at få afgørende indflydelse på et helt nyt projekt, Quinta Sardonia, lige udenfor Ribera del Duero i et område kaldet Sardón de Duero

Det særlige ved Quinta Sardonia var, at der ikke på forhånd var taget nogle beslutninger. Alt skulle startes fra bunden, og det gav Peter en unik mulighed for at udfolde sig. Anlæggelsen af markerne, beslutningen om at dyrke biodynamisk og det kontroversielle valg af druesorter var udtryk for den frihed, et blankt papir gav, og den første vin kom på markedet i 2002.

Peter trådte officielt ud af ejerkredsen i 2011 for at hellige sig andre projekter, men vinene fra Quinta Sardonia bærer i høj grad stadig præg af Peters signatur. 

 

Quinta Sardonia

 

Sardón 2015

Første gang lanceret i 2014. 2015 udgøres af 97% tempranillo samt 3% garnacha, cabernet sauvignon og malbec. Lagret på store, brugte fade.

Druerne til Sardón kommer særligt fra lettere, sandholdige jorde med fokus på aromatisk friskhed i druerne. Sardón er skabt ud fra et ønske om at vise et lettere udtryk end både QS og Q2, men stadig med god koncentration og smagsintensitet. Blåbær, kirsebær og ribs i næsen med underliggende timian og søde krydderier. Mellemfyldig i munden med runde, mærkbare tanniner og veldefineret frugt. Fadpræget er begrænset, og frugten får lov at stå klart frem på elegant vis. Klart den letteste af de tre vine. Server ved 16 °C. Alk 14,5%.

 

QS2 2015, BIO

63% Tempranillo, 12% cabernet sauvignon, 11% petit verdot, 9% syrah, 4% cabernet franc og 1% merlot. Lagret 16 måneder på franske barriques.
Kirsebær, hindbær og viol i duften samt lidt krydrede trænoter. Fyldig i munden, men en smule lettere end QS og mere tilgængelig på nuværende tidspunkt. Fin friskhed og længde. Server ved 18 °C. Alk 15%.

 

QS 2015, BIO

75% tempranillo, 16%cabernet sauvignon, 7% merlot, 1% syrah og 1% malbec. Lagret 20 måneder på franske barriques.
Stor, fyldig vin med lag på lag af mørk bærfrugt, mokka, ristet eg og vanilje. At den alligevel formår at bære en forunderlig friskhed, der holder sammen på det storladne udtryk, er imponerende. En fyrig ungkarl, der vil drage fordel at lidt mere tid i flasken. Den bedste QS, jeg har smagt til dato. Server ved 18 °C, gerne dekanteret. Alk 15%.

 Nyd dem til...

Sardón er med sin indsmigrende, runde frugt en oplagt vin til tapas og kraftige pastaretter. QS2 og QS er med det mere markante fadpræg og større tyngde velegnede til f.eks. lammebov braiseret med oliven og chorizo, rib eye med bearnaise eller stegt kalvelever med sauté af svampe, løg og bacon

 

HÅNDLAVET proptrækker FRA LAGUIOLE