Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Mosel – hemmeligheden bag de små forskelle

Chefsommelier Thilde Maarbjerg 

Det dramatiske landskab i dalen langs Moselfloden med nærmest lodrette skrænter leder ikke umiddelbart tankerne i retning af landbrug. Man kan glemme alt om store maskiner og mekanisering, ligesom rigelige udbytter ikke er en mulighed. Alligevel er selv de stejleste dele ikke bare udlagt til marker, men endda de mest eftertragtede og kostbare.

Velkommen til vinens verden, hvor forståelsen af kvalitet og villigheden til at betale for den er hestehoveder foran alle andre landbrugsprodukter. 

Bag de stejle skråninger ligger det mere flade land, hvor der vel nok er vinmarker, men hvor både jord- og flaskepriser er på et ganske andet niveau. Med stor afstand til ækvator er det helt afgørende for kvaliteten, at vinstokkene er dyrket på skråninger, så solstrålerne rammer mere direkte. Er markerne tilmed sydvendte, får de den afgørende indstråling fra solopgang til solnedgang, og kombineret med de gode dræningsforhold, som stejle skråninger naturligt har, får man små, modne, smagsrige druer.

Det er her, Moseldalens sande potentiale kommer til udtryk, og det er årsagen til, at der trods det omfattende arbejde alligevel drives landbrug på disse skrænter.