Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Franske fristelser – østers og hummer

Østers er en klassiker nytårsaften, og netop i de kolde måneder, er den på sit højeste smagsmæssigt. Den salte, friske smag åbner sammen med et glas champagne appetitten, hvad end nytårsaften er første bekendtskab med det lille eksklusive bløddyr eller blot endnu en lejlighed til at sætte et dusin til livs.

I vores gourmetsupermarkeder kan du altid købe friske østers, enkeltvis til at nyde i Spiseriet eller hele fustager til at tage med hjem. Vi hjælper altid med gode tips til østersene og vores vinkyndige personale står klar med de bedste vinmatch i vores store sortiment.

10 stk. Fine de Claire Label Rouge østers 149,- spar 30,-

FORSLAG TIL ØSTERS MED GARNITURE – SERVERET I EGEN SKAL

Østers Scandinavia
Garnér med revet peberrod, agurketern og karse

Østers Kilpatrick
Garnér med ristede bacontern, purløg og Worcestersauce

Østers Rockefeller
Garnér med sauteret spinat og revet ost, f.eks Gruyére eller Comté og gratiner i ovnen lige inden servering

 

 

ØSTERS ”FINE DE CLAIRE VERTE” LABEL ROUGE, MARENNES OLÉRON

Fra oktober til maj fås en helt særlig kvalitet østers fra Marennes Oléron, som har opnået det berømte

Label Rouge prædikat, der kun uddeles til Frankrigs allerbedste fødevarer.

Fine de Claire Verte er en elegant og harmonisk østersoplevelse med perfekt afstemt salthed og et godt bid uden at være mælket og fed.

Den smukke blågrønne farve, der kendetegner netop denne kvalitet, skyldes mikroalgen Haslea Ostrearia, som filtreres gennem østersene og efterlader farvepigmentet marennine.

OM MARENNES OLÉRON

Marennes Oléron er det største østersområde i Europa og dækker ca 6000 ha.
Bankerne er hovedsageligt i strædet mellem øen Ile d'Oléron og fastlandets vestkyst lige nord for Gironde flodens udløb.

Tidligere blev der høstet salt her, og de mange bassiner, lokalt kaldet ”claires”, viste sig at være perfekte til østersdyrkning. Der produceres årligt 45-60.000 tons østers og udgør 45% af Frankrigs samlede østersproduktion.

Østersene formerer sig særlig flittigt i dette område. En stor del af østersopdrættet koncentrerer sig om at ”babyøsters”, der sælges til andre dele af verden.

THOMAS RODES TIPS TIL ØSTERSÅBNING

Østersen kan enten åbnes fra enden, hvor den er spids, eller fra siden. Jeg foretrækker siden, da man på den måde kommer ind med kniven lige ved lukkemusklen, og når den skæres over, kan man nemt åbne østersen.

Hold altid tommelfingeren på den flade del af knivbladet, så der kun er ca 1⁄2 centimeter ud til spidsen. Det giver bedre sikring, hvis kniven smutter.

Læg østersen i hånden med den dybe skal ned af og spidsen pegende ind mod dig selv. Kniven stikkes ind fra højre side ca 1/3 nede fra den brede, buede ende. Find omtrent det sted mellem lagene, hvor skallerne møder hinanden. Lirk kniven ved at rotere spidsen i små bevægelser op og ned om sin egen akse, så spidsen kommer ind og får fat mellem skallerne.

Fortsæt længerne ind og før nu kniven frem og tilbage i en todimensionel bevægelse, så knivbladet følger indersiden af den øverste skal. Netop her sidder musklen, og når den er skåret over, kan den øverste skal let løftes og frigøres fra samlingen i den spidse ende.

Skær østersen fri med kniven, hvor musklen hæfter i den dybe skal. Østersen kan evt dryppes af for vand ved at holde en finger på østersen og hælde vandet fra ved den buede ende.

 .  .   

Praktisk værktøj til hummeren

Hummer er en af de fineste delikatesser, man kan få fat i – smagen er fin, ren og let sødlig og det sart røde kød er blødt, men med bid. Det kan til tider virke som lidt af en udfordring at komme ind til hummerkødet, men med de rette redskaber bliver øvelsen en helt del nemmere.

Som så meget andet godt fra det gastronomiske univers, stammer mange klassiske køkkenredskaber også fra Frankrig. De Buyers historie rækker tilbage til 1830’erne og siden er knowhow og ekspertise blevet overleveret gennem generationer – den dag i dag er alt ”made in France”.

De Buyers skaldyrssaks er nem at bruge og efterlader kødet intakt og med skaldyrsgaflerne er det nemt at få det fine kød ud af hele hummeren. Redskaberne kan også med fordel bruges til krabber, rejer og jomfruhummer.

KOKKETIP

Gem skallerne til en bisque eller sauce. Servér kogt kold hummer med citron, mayonnaise og ristet brød for en simpel, men overdådig forret eller frokost.

Bestil hummer på Nordre Toldbod

I vores gourmetsupermarked kan du fra 20. december bestille frisk hummer til nytår – og allerede nu kan du nyde hummerbisque og hummerrillette fra franske Groix & Nature.

Begge delikatesser er tilberedt med blå hummer, som anses for at være blandt de fineste af havets dyr. Den intense smag løftes af det bretonske krydderi Kari Gosse, som oprindeligt stammer fra det 14. århundredes Orient og er en blanding af blandt andet ingefær, nellike, kanel og gurkemeje.

CAVIAR PÅ SMØRRISTET BLINIS MED FED, FRANSK CREMEFRAICHE OG ROSCOFF LØG

Caviar produceres i dag over hele verden og består primært af æg fra opdrættede stør.

Den delikate rogn saltes umiddelbart efter høsten og modner efterfølgende, så saltet og æggenes fine olier udvikler den enestående smag.

Løgismose anbefaler: Servér blinis fra Rossini med en teskefuld caviar, Bordiers creme fraiche og finthakket Roscoff løg som aperitif eller når det nye år ringer ind, gerne med et glas Champagne til.

Find Bordier creme fraiche på køl i gourmetsupermarkederne.
Pr stk 45,-

Er du mest til den faste og rige Baerii, den friske og letsaltede White Sturgeon, den frugtige og fyldige Oscietra, den delikate og cremede Gold Selection, eller caviaren over dem alle; Beluga? Du kan finde dem i størrelser fra 30-125g fra Rossini, i begge vores gourmetsupermarkeder.