Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Julie Zangenberg

I hvert nummer af Klub Løgismose Vin & Mad magasinet inviterer vi en gæsteskribent til at dele nogle af sine bedste oplevelser, tips og gode råd omkring mad og vin.

 

 

 

Bliver 30 år 30. november

Har været skuespiller siden barndommen og lavet tv, lm, musical og teater.

Laver netop nu teaterforestillingen ”Dette er vand”, som spiller i Århus, Odense og København.

Har tøjvirksomheden, Cozy by Julie Zangenberg, som laver tøj og accessories og forhandles i 70 butikker landet over.

Hvad syntes du er den bedste råvare?

Jeg syntes næsten det er umuligt at vælge én – vi har jo så mange fantastiske råvarer i Danmark.
Sæsonernes friske grøntsager og frugter er virkelig noget jeg holder af.

Derudover er jeg vild med hvad Thomas Rode arbejder med. Det er meget vigtigt for mig med gode, ærlige råvarer og det får jeg i alt det skønne kød som Thomas præsenterer. Jeg bliver nok aldrig vegetar, men jeg tager stilling til hvilket kød jeg spiser og jeg vil til enhver tid vælge kød hvor jeg ved, at dyret har haft et godt liv.

Din bedste vinoplevelse?

Jeg har en lille vinsamling og jeg husker engang jeg med- bragte en Palmer fra 85 første gang jeg skulle besøge Thilde og Thomas’ hus på landet. Vi gik rundt i haven og plukkede og samlede alle ingredienser til den efterfølgende middag. Thomas bød på nogle helt fantastiske bøffer, og vi havde taget hummer med. Vi lavede G&T med enebær og mynte – drak Palmer fra 85 og ja, det var helt fantastisk!

Min kæreste (Andreas Bagh, køkkenchef på Michelin-restau- ranten Marchal, red.) kalder mig en 65 år gammel hvid mand ift. min vinsmag. Jeg er egentlig også meget gammeldags, meget traditionel. Naturvin er eksempelvis ikke mig, det bliver det nok aldrig...

Palmer fra 85 har bare en særlig stjerne hos mig. Vi spiste for nyligt burgere med Wassim Halal i Århus og han serverede en Palmer fra 85 for os – hvilket naturligvis var lige efter mit hoved.
Derudover kan jeg nævne Château Cos d'Estournel fra 1988-1989, som aldrig skuffer!

Hvad er dit bedste madminde?

Jeg er vokset op med mad; mad har altid spillet en enormt stor rolle i mit liv. Mine forældre er begge meget madinte- resserede og jeg kan huske at vi havde maddag fra vi var 6 år gamle.

To særlige minder står tydeligt for mig. Jeg elsker fried chicken og jeg kan huske en sommerdag hvor jeg besøgte Amass (restaurant på Refshaleøen i København, red.) og Matt Orlando kom ud med personalemad til mig, som denne dag var hans fried chicken. Konditoren havde lavet bisquits og vi fik en herlig coleslaw dertil. Det var virkelig et helt særligt måltid, som jeg aldrig glemmer.

Derudover husker jeg særligt den dag jeg mødte min kæreste. Jeg havde et frokostmøde med Rossini Caviar på Marchal, og jeg havde godt hørt, at der var kommet ny køkkenchef til. Under mødet får vi serveret en ret med blæksprutte, som var skåret som linguine. Derudover var der agurk, brunet Champagnesmør og salt caviar på toppen. Det hele blev toppet med en østers-emulsion. Jeg følte nærmest en ”connection to God” da jeg smagte retten – ja, jeg måtte faktisk stoppe samtalen og slå fast hvor vild retten var! Vi faldt i snak med tjeneren, som fik lov at høre al min ros til denne ret, og han besluttede sig for at hente køkkenchefen (Andreas, red.) for at introducere ham – det blev vores første møde. Meget er sket siden – retten er dog stadig at finde på kortet.

Din livret?

Fried chicken er en sikker vinder. Derudover er jeg vild med hjemmelavet pasta med smør og hvide trøfler. Det er det der er med mad. Hvis du virkelig elsker mad skal du kunne nyde alt fra spaghetti bolognese til en sandwich i parken, og så til de helt store dekadente madoplevelser.