Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Jens Peter Kolbeck

I hvert nummer af Klub Løgismose Vin & Mad magasinet inviterer vi en gæsteskribent til at dele nogle af sine bedste oplevelser, tips og gode råd omkring mad og vin.

 

Født i 1947

Udlært kok i 1966 efterfulgt af en række år i udlandet med ansættelse på toprestauranter- og hoteller i Europa her i blandt Hotel Savoy i London og 3 stjerne-restauranter som Paul Bocuse, Troigros, Auberge de L’Ill, Michel Guerard og La Pyramide.

Tidligere kongelig hofkok hos Hendes Majestæt Dronningen, restauratør på den legendariske Restaurant Christies og sølvvinder ved Bocuse d’Or i 1993.

Har officielt trukket sig tilbage, men er stadig aktiv som supervisor og i bestyrelser.

 

 

Det var det hele VÆRD – La Pyramide i Vienne


Det var engang i 70 ’erne, men jeg mindes det som var det i går.

Mit første møde med ” La grande dame de la gastronomie française ” Madame Point, og stedets unge køkkenchef Guy Thivard, som senere skulle vise sig at resultere i et langt og dejligt venskab.
Jeg havde inviteret mig selv på frokost en dejlig solskinsdag, og en hjælpsom herre tager imod i den store have med smukke blomsterbede og en lille skyggefuld terrasse. Der er helt overdækket af gamle kastanje- og platantræer, kun et lille solstrejf trænger igennem, og på hede dage er det et vidunderligt køligt sted at spise, så jeg var velfornøjet. Næsten alle borde var besat, alle snakker, sveder og slubrer. De er glade, for det de spiser og drikker er fremragende.


Og ja, så er det jo Pyramiden selv, som er en slags obelisk, der ligner en Pyramide, den ser jeg overalt. Smørret ligger perlende usaltet og smukt i Pyramideform på et platanblad, butterdejen til fisken, regningen ligeså…
Jeg bliver mere eller mindre tvangsindlagt til menuen, som jo er håndskrevet af Madame Point, og vejledt af sommelier Louis Tomasi, der startede som tallerkenopvasker i 1929, og sammen med Madame Point har ansvaret for den udsøgte vinkælder, som Fernand Point nåede at skabe før sin død. Selv elskede Monsieur Point den jævne Beaujolais og egnens hvide Condrieu.
Hvad jeg fik, skal jeg lige nævne i flæng: Brioche de Foie gras – Dèlice St. Jacques, mousse d’epinards – Turbot au Champagne – Cassolette d’Ecrevisses à la nage – Pintadeau farci Albufera – Plateau de fromages – Gateaux succés , en kulinarisk symfoni, og det er vel overflødigt at nævne – ”Jeg var i en særlig rus”

I eftermiddagsstilheden efter frokosten viste Monsieur Tomasi mig nogle af sjældenhederne blandt kælderens 30.000 flasker, mange endda med håndskrevne etiketter.
Efter kælderturen gik jeg tilbage til mit bord under de store platantræer. Jeg havde ved min ankomst bedt om at hilse på både Madame Point og Guy Thivard, også for at slutte af med kaffe og en pærebrændevin. Imens gik Monsieur Tomasi og fodrede de elegante, velplejede hvide duer i haven.


Så kom det store øjeblik - det jeg havde ventet på så længe. Næsten i majestætisk antræk kom en moden og smuk dame, Madame Point sammen med Køkkenchef Guy Thivard.
Det blev til en meget spændende og positiv samtale, hvor vi blev enige om, at det var her jeg skulle fortsætte mit eventyr. ”Den brogede vej til de bonede gulve ”

 

Jens Peter Kolbeck udgiver i slutningen af oktober bogen ”De kaldte ham sølvræven” med minder og anekdoter fra en lang og glorværdig karriere i kokkefaget.