Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

AMARONE, VALPOLICELLA OG SOAVE FRA STORMESTEREN MARCO SARTORI

Producent: Roccolo Grassi | Område: Veneto

Fagekspert, Per Bach

Først var han et frisk pust i Amarone-land, så udnævnte selveste Romano Dal Forno ham til det største talent i hele Valpolicella og siden har flere spået at han engang vil få et eftermæle, der vil overstråle Giuseppe Quintarelli.

Det er 22 år siden, at en ung Marco Sartori satte sig sammen med sin søster Francesca for at drøfte hvad, der skulle ske med familiens vingård. Skulle de fortsætte med loyalt at levere til kooperativet? Eller skulle de ligesom så mange andre trække stikket og begynde at producere deres egen vin?

De valgte det sidste, og derfor blev den aften på mange måder skæbnesvanger for dem begge. Eller som Francesca senere forklarede det, da vi lærte familien at kende i 2006: "Vi anede ikke hvilke konsekvenser den beslutning kom til at få for vores søskendeforhold og de familier, som vi senere stiftede, og der er da dage hvor vi drømmer om ikke at danse helt så tæt!"

Marco Sartori arbejder ud fra en filosofi , som på én gang er simpel og så samtidig gør ham til en ener i hele distriktet. Væk er den unge Valpolicella, væk er fænomenet Ripasso, som Marco ynder at kalde en vin, der har været til "reparation", og væk er alle tanker om at presse citronen ved at tilbyde vine fra gamle vinstokke og særlige hjørner af vinmarkerne.

Tilbage er bare de grønne og de blå druer, og som udgangspunkt bare en rødvin og en hvidvin fra familiens 14 ha. Resten bliver besluttet i løbet af vækstsæsonen, hvor Marco hver eneste dag befinder sig ude blandt sine vinstokke. Driller vejrguderne, bliver det ved de to vine. Bliver klaserne perfekte og får druerne tilstrækkelig med syre, bliver en del af frugten forvandlet til Amarone og en gang i mellem også til nogle få hundrede halve flasker Recioto di Valpolicella og Recioto di Soave.

85% af herlighederne eksporteres til flere end 40 lande, hvor importørerne har lært at deale med, at der aldrig fremsendes vareprøver og at Francesca på grund af de knappe mængder arbejder med en særlig allokeringsliste, som reelt betyder, at vin fra Roccolo Grassi ikke er noget, man bare bestiller.

I Løgismose synes vi, det er charmerende at samarbejde med et søskendepar, som absolut ingen krav stiller til volumen. I hele februar måned fejrer vi vores kobberbryllup med stormesteren fra Valpolicella med 20% rabat på alle vinene fra Roccolo Grassi.

Soave La Broia

2014

Soave La Broia, 2014
Normalpris 1 flaske 148,-

Fadgæret og fadlagret ren Garganega, som først frigives 24 måneder efter høsten. Fascinerende aromaspil og en dejlig mild kompleksitet, som udvikles over en årrække. Grib chancen og oplev, hvor raffineret det kan blive mens vi endnu har 2014-årgangen på lager!

Valpolicella Superiore

2012

Valpolicella Superiore, 2012
Normalpris 1 flaske 269,-
Marcos ambitiøse og ikoniske signaturvin skabt på delvis tørrede druer, som efter gæringen modner 20 måneder i franske fade. På en gang magtfuld, mild og indsmigrende og desuden med en vidunderlig saftig friskhed trods næsten 15% alkohol.

Amarone della Valpolicella

2012

Amarone della Valpolicella, 2012
Normalpris 1 flaske 599,-
Marcos monumentale Amarone kommer med intensitet, frugt og svimlende dybde samtidig med at den også insisterer på at være ”Amaro” (bitter) lige som de op- rindelige Amarone-vine var det. Bemærk at Marco ikke producerede Amarone i 2014 og at 2015-årgangen først frigives i november.

Meditationsvin

Den berømte italienske vinskribent, Luigi Veronelli, sagde det så smukt: ”Meditationsvine er meget komplekse og usædvanlige. De bør nydes på en lang vinteraften, slurk for slurk ved ildstedet.” Især italienere bruger dette udtryk, selvom det efterhånden har bredt sig til andre dele af verden. For en vin kvali cerer sig til at være en meditationsvin, skal den rumme mange nuancer, stor smag og noget at komme efter. Vinen indeholder så meget, at den kan stå alene, og således nydes disse ofte. Måske intensiveres situationen, hvor den nydes, af ro eller blød musik, en komfortabel siddestilling og i det hele taget omgivelser eller stemning, der indgyder til fordybelse. Meditationsvine er sjældne tanniske eller meget syrlige, det kræver nemlig mad for at opnå balance i disse vine. Det er oftere runde, komplekse vine, der eventuelt har gennemgået lang askelagring. Det kan også være søde vine, man nyder solo efter en god middag.