Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

KÆLDERVINE

Champagne 2008

STOR, STØRRE, 2008. Den fænomenale årgang fortsætter med at skabe  hysteri, og mange har allerede udsolgt til trods for, de fleste 2008’ere kun har været på markedet i ganske kort tid. Gem for Guds skyld nogle og oplev, hvordan Champagne i topårgange kan udvikle sig til den mest forførende drik, mennesker kan indtage.

 

 

 

Champagne Blanc de Blancs Brut Millésimé, Lassalle, 2008

100% Chardonnay fra Premier Cru- kommunen Chigny-Les-Roses på Montagne de Reims. Med de lidt lunere dyrkningsforhold for druesorten her sammenlignet med Cote de Blancs, er der forventeligt godt med kraft og krop i Lassalles årgangsudgave, og 20% af basevinen fadlagres forud for den endelige blanding og andengæring på flaske. Resultatet er en magtfuld, fyldig Blanc de Blancs, der folder sig smukt ud i et Bourgogne- glas med toner af smør, hassel- nødder og fristende citrusnuancer.

 

Champagne Brut Millésime, Serge Mathieu, 2008 

Specialitet fra den mikroskopiske landsby, Avirey-Lingey i Aube i Champagnes sydligste region, hvor jordbunden er identisk med Chablis. Ud af byens ca. 120 ha vinmarker ejer Isabelle Mathieu 11 ha sammen med sin mand Michel Jacob, og med det lune klima i regionen er Pinot Noir stjernen. 2008 er en ”gentle giant” på 100% Pinot Noir med tydelige, modne frugtnoter af æble og jordbær, afrundet syre og fine, udviklede toner af chokolade og kaffe. Flot at drikke nu og de næste 2-3 år frem og imponerende kvalitet til prisen.

 

Champagne Brut Grand Vintage, Moët et Chandon, 2008 

Kældermester Benoit Gouez har ført det legendariske champagnehus, Moët et Chandon ind i det nye årtusinde med imponerende kompetence. Husets stærke traditioner er nænsomt bevaret i opgraderingen, der både tæller længere lagring med gærresterne og en gradvis nedsættelse af dosageniveauet. 2008 udgøres af 40% Chardonnay, 37% Pinot Noir og 23% Pinot Meunier med et dosage- niveau på 5 g/l og årgangens fine syre er med til at danne basis for en af de bedste Grand Vintages til dato. 

 

Champagne Brut Spécial Club, J. Lassalle, 2008 

I 1971 så Club Trésors dagens lys som et modsvar til de store huses dominerende tilstedeværelse på champagne- markedet. 28 mindre recoltant manipulants, der selv ejer den jord, de høster druer fra, er medlemmer af klubben, hvilket de cementerer ved at frigive hver deres version af Special Club champagnen, som altid er vintage og altid tappes i samme flaskeformat efter godkendelse fra et smagepanel. Lassalles version i 2008 er lavet på 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir fra familiens bedste parceller, og det er en sand vin de garde, der vil udvikle sig smukt over de næste 10 år.

 

Champagne Extra Brut Grand Blanc, Philipponnat, 2008   

Charles Philipponnat er manden i spidsen for huset af samme navn, og hans menneskelige format giver genlyd i porteføljen, der emmer af kompromisløs luksus og integritet. Grand Blanc er husets vintage udgave af Blanc de Blancs-typen på 100% Chardonnay, som gennem tidligere årgange har vist et imponerende lagringspotentiale. Gem den op til  15 år fra nu og oplev hvordan burgundisk tyngde forenes med blød nougat, honning og kandiseret  citron. Storslået og dekadent

 

 

Champagne Extra Brut Cuvée 1522, Philipponnat, 2008 

En hyldest til Philipponnat-familiens lange historie i Champagne, der går tilbage til år 1522. 58% Pinot Noir fra enkeltmarken Le Léon i Ay er blandet med 42% Chardonnay fra Mesnil-surOger og en del af vinen er gæret på egetræsfade. 8 års lagring med gærresterne er rundet af med blot 4,25 g/l dosage, hvilket understreger det exceptionelle druemateriale. Klassisk Philipponnat-stil med storladen duft og smag, osende og nærmest overvældende, hvilket kun vil tiltage med flaskelagring. Til når der skal imponeres.  

 

 

Smagning af Champagne årgang 2008

Glæd dig til en eksklusiv aften med fænomenale Champagner og caviar fra Rossini

Læs mere og køb billet