Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

KÆLDERVINE

Bordeaux 2015

Til gården, til gaden og til kælderen. Sådan kunne man godt betegne årgang 2015 i Bordeaux. Den spektakulære årgang bliver ved med at imponere, og den intense, modne frugt gør flere af vinene interessante selv i deres ungdom. Dog må det siges, at det store potentiale først for alvor vil udfolde sig ved flaskelagring.

 

 

 

 

Château Fonroque, Saint-Emilion Grand Cru Classé 

Slottet har været ejet af familien Moueix siden 1931, og senest har Alain Moueix gennem en årrække indført både økologiske og biodynamiske principper forud for salget af Fonroque i august sidste år. Det er ganske imponerende hvad Alain har opnået med denne tilgang, særligt i et område, hvor de klimatiske omstændigheder efter manges mening gør brug af sprøjtegift til en nødvendighed. 92,5% Merlot og 7,5% Cabernet Franc fra én samlet parcel på ca. 20 ha giver et spektakulært aftryk af et sted, og vinen er en fryd for yndere af god, klassisk Saint-Emilion.

 

L’Esprit de Chevalier, 2. Vin de Château de Chevalier, Pessac-Leognan

Et af de mest succesfulde slotte i Pessac-Leognan er utvivlsomt Domaine de Chevalier, der under ledelse af Olivier Bernard er ført sikkert og overbevisende ind i en ny glorværdig periode. Kælderen har fået et ordentlig løft kombineret med, at man er gået tilbage til at pløje med heste i vinmarken. 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% Petit Verdot udgjorde blandingen i 2015 udgaven af 2. vinen Esprit de Chevalier, og den er fuld af umiddelbar charme og klassisk ”grus”-karakter, som vinene fra Graves og Pessac-Leognan kan rumme, når de er allerbedst.

 

 

 Alter Ego de Palmer, Margaux 

Palmer er sikkert som amen i kirken, og der bliver konsekvent ikke slået skæve på det beundringsværdige slot i Margaux. 2015 er endnu en triumf for både slottets Grand Vin og Alter Ego, og sidstnævnte er allerede nu forførende og saftspændt med balanceret syre og polerede, modne tanniner. Typisk for Alter Ego spiller Merlot en stor rolle, men det er stadig med fødderne i venstrebreddens grus, og udtrykket er derfor markant anderledes end højrebreds-vinene. 52% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon og 6% Petit Verdot udgør blandingen i 2015, og James Suckling har givet den fine ord og 96 point med på vejen. 

 

 

Château du Tertre 5 Cru Classé, Margaux

En frydefuld Margaux, som særligt vil behage yndere af den modne frugtstil med fyldig krop. 2015-årgangens  varme har givet flæsk på sidebenene  af Du Tertre, men alkoholen er stadig flot balanceret på 13,5%. Blandingen bestod i 2015 af 70% Cabernet Sauvignon, 105 Merlot, 10% Cabernet Franc og 10% Petit Verdot, og man kan forvente virkelig flot Cabernet Sauvignon-karakter her. Kompromisløs sortering af druerne både under og efter høst sikrer renheden og den præcise definition, og Du Tertre har placeret  sig solidt i gruppen af 5. Cru-slotte,  der leverer langt over sin klassifikation. 

 

 

Château Pedesclaux 5 Cru Classé, Pauillac   

På alles læber er ige nu Château  Pedesclaux i Pauillac, der siden  salget i 2009 har rykket sig kvalitets- mæssigt med frygtindgydende hastighed. Man fristes til at tro, at jagten på Lynch-Bages er gået ind, men der er endnu langt mellem priserne på de to, og det er med at udnytte det så længe, det varer. 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot og 6% Petit Verdot udgjorde blandingen i 2015, og Pedesclaux viser sin allerede veldefinerede signatur i uimodståelig parfume og elegance kombineret med dyb Pauillac-karakter og overbevisende koncentration. 

 

 

Château La Fleur-Pétrus, Pomerol 

La Fleur-Pétrus er kontinuerligt en af de bedste performere i Pomerol, og den funkler som en af de klareste ædelsten i Moueix-emperiets krone. Selve slottet er fra 1782 og ligger helt unikt placeret på Pomerol-plateauet mellem Petrus og Lafleur. Moueix-familien købte det i 1953, og selvom slottet var kendt forud for salget, har Moueix familien ikke overraskende bragt det ind i en ny liga. I 2015 var blandingen 92% Merlot, 7,5% Cabernet Franc og 0,5% Petit Verdot, og netop fordi jordbunden er ganske gruset flere steder på La Fleur Pétrus, kan Petit Verdot modne her. James Suckling kvitterer med at give 2015 årgangen 99-100 point, hvilket yderligere sætter en fed streg under denne vins klasse og kvalitet.