Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Nytårets rødvine

Nogle holder fast i nytårstorsken med rødbeder og sennepssauce, andre forlader havet efter forretten og går efter landdyr i sæson, f.eks. vildt fra rådyr, dådyr eller krondyr. Oksekød er også populært, særligt mørbraden enten helstegt eller som tournedos. Vintergrøntsagerne følger trop med rodfrugter, intense tilberedninger af kartoflen eksempelvis Pommes Anna eller Pommes Fondant, kål, måske svampe, og så en god sauce enten mørk og tæt eller gul og luftig.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

La Lièvre, Château Smith Haut Lafitte, Pessac-Leognan, 2014

Som klassisk Bordeaux-valg til magre udskæ- ringer af okse, f.eks. mørbrad, har vi udset os den lille perle fra et af Pessac-Leognans bedste slotte, Smith Haut Lafitte. Le Lièvre er en hyldest til slottets vartegn, haren, og med sin fordeling på 55% Merlot og 45% Cabernet Sauvignon, er der tale om en virkelig charmerende og blød venstrebreds-Bordeaux. Takket være en særlig proces, hvor druerne afkøles umiddelbart efter afstilkning forud for udblødningen, bliver både farve og aromaspil udtryksfuldt og vibrerende, mens både syre og tannin holdes i skak. 14 måneders lagring på fade lavet i slottets eget bødkeri sikrer eminent krydderi i form af stjerneanis, vanilje og kanel under den livlige frugt. Servér ved 18 °C til magre udskæringer af okse, f.eks. mørbrad.

Le Lievre - Smith Haut Lafitte

2014

 

 

Pinot Noir, Anthill Farms, Sonoma Coast, 2015

Nytårstorsken kan med både rød og hvid, men med klassisk garniture hælder min anbefaling til rød. Rødbeder og hvidvin kan godt være en udfordring, og her harmonerer en rig Pinot Noir-frugt bedre. En balanceret amerikansk version er et rigtig godt valg, og er rødbederne syltede er det måske et af de allerbedste match. Anthill Farms er specialister i at forene spændstig, saftig frugt med kirsebær, jordbær og hindbær uden overmodenhed og marmelade med akkurat tilpas frugtsyre og et lille krydret strejf fra dygtig fadhåndtering. Servér den ved 15 °C. Også glimrende til fjerkræ og fjervildt.

Sonoma Coast Pinot Noir

2015

Crozes Hermitage ”Vielle Vigne”, Maison Tardieu-Laurent, 2015

Er der hårvildt på menuen nytårsaften, er vin fra Nordrhône selvskreven som kandidat. Ingen andre steder får Syrah-druen samme karakter, og netop kombinationen af rankhed ledsaget af brombær, blåbær, sort peber, lakrids og krydderurter gør den eminent sammen med vildtkødets intense smag. Der er ekstra skub på fylden i Tardieu-Laurents udgave fra gamle stokke og efter totalt 18 måneders fadlagring er der virkelig tale om en vin, der overpræsterer i forhold til mange andre i appellationen. Servér ved 18 °C til hårvildt.

Crozes-Hermitage Vieilles Vignes

2015

Cabernet Sauvignon, Stuhlmuller Vineyards, Alexander Valley, 2014

Cabernet Sauvignon kan noget særligt med oksekød, og når den dyrkes i den lune Alexander Valley i Californien, kan den omfavne selv ret kraftige kompositioner med velhængt eller sågar kraftigt marmorerede udskæringer. Danske Leo Steen Hansen fører taktstokken i vineriet, og hans europæiske palette sikre, at det ikke bliver for overgjort. Efter 18 måneders fadlagring på delvist nye fade, er druens tanniner flot tæmmet, og den er rigtig flot nu efter et par år i flasken. Nyd de modne solbærtoner krydret med nellike og ristede egetræstoner, vanilje og et strejf af mynte ved 18 °C.

Alexander Valley Estate Cabernet Sauvignon

2014

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem